Arxiu

L’arxiu del Parlament de les Illes Balears neix en el mateix moment de la creació d’aquesta institució, l’any 1983, pel fet que qualsevol arxiu del món va indissolublement lligat al cicle de vida de l’organització corresponent. Aquest mateix any, en el seu reglament, ja s’especificava l’existència d’un arxiu, amb l’assignació pressupostària corresponent.

La documentació conservada s’engloba en dos grans apartats: per una banda, tindríem el fons propi del Parlament i, per l’altra, el fons de la Junta Electoral de les Illes Balears. Dins el fons propi de la cambra, a la vegada, hem de separar la documentació relacionada amb les funcions específiques d’aquesta institució, de les genèriques de gestió similars a les de qualsevol altre ens. Així, pel que fa al primer bloc, tindríem documentació, informació i dades relacionades amb la potestat legislativa, l’aprovació dels pressuposts de la comunitat autònoma i el control de l’acció de govern, entre d’altres. Del segon bloc, tindríem documentació sobre la gestió dels recursos humans i econòmics, serveis jurídics, tecnològics i audiovisuals, publicacions no oficials, biblioteca, protocol, comunicació, visites escolars, i un llarg etcètera de prestacions ofertes pel Parlament.

En resum, l’arxiu del Parlament forma part inherent de la institució i és un servei que treballa per garantir l’accés, la consulta i la conservació en el temps, de tota la documentació generada i/o rebuda per la cambra -en l’exercici de les seves funcions-, tant actual, com històrica com futura; i treballa per a poder-la oferir al personal de l’organització, als diputats i als grups parlamentaris, a les persones interessades, als historiadors i investigadors i, en definitiva, a la ciutadania.

L'any 2019 es va celebrar al Parlament de les Illes Balears la XXIII Reunió del Grup Espanyol d'Arxius i Arxivers Parlamentaris i de Partits Polítics, i des d'aquí es poden consultar les seves actes: 

Versió per visualitzar en pantalla (PDF)

Versió per imprimir (PDF. Cal guardar-lo primer abans d'imprimir)

 

 

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

El ple en directe. La següent emissió serà: No se ha podido obtener la fecha del siguiente pleno

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Parlament de les Illes Balears

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201

Idioma:

    Nre. de visites : 0

Mapa Web