El Parlament dóna suport al voluntariat de les Illes Balears amb la lectura d'una declaració institucional

Notícia del Parlament - 7 de desembre de 2016

 

 

El Ple del Parlament ha aprovat per assentiment una  declaració institucional de suport al Voluntariat de les Illes Balears, en un acte que ha tingut lloc avui dimecres, a la sala de Passes Perdudes just abans de la sessió plenària i que ha comptat amb la presència de representants de diverses entitats de voluntariat de la Comunitat.

La presidenta  Xelo Huertas,  ha llegit la declaració  fent un reconeixement al treball que desenvolupen les entitats sense ànim de lucre per ajudar a altres persones dedicant part del seu temps.

Més de 26 representants de diferents entitats de voluntariat de les Illes Balears han assistit a la lectura.

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL

Dia 5 de desembre es commemora el Dia internacional del voluntariat i el desenvolupament social.

A les nostres illes milers de persones dediquen part del seu temps als altres mitjançant programes de voluntariat de diferents entitats sense ànim de lucre. Aquesta forma de participació social fou regulada a la nostra comunitat per la Llei 3/1998, del voluntariat, aprovada per unanimitat per aquest parlament, si bé és cert que després de complir els devuit anys haurem de fer les passes necessàries per adaptar-la a la realitat i a les noves formes de voluntariat.

El voluntariat no està en crisi, tot al contrari, es constitueix com un moviment actiu, plural i dinàmic, que s’esforça diàriament per transformar allò que té més proper, la realitat que coneix, les situacions que no el deixa indiferent.

Les organitzacions de voluntariat són la clau per tal de donar resposta a les inquietuds de les persones que volen fer voluntariat i al mateix temps coordinar les diferents accions mitjançant programes de voluntariat.

La Plataforma del Voluntariat, que aglutina més de 30 entitats de voluntariat de les Illes, enguany ha fet 10 anys i ens recorda cada dia la tasca que fan de forma silenciosa i coordinada totes les persones que de forma lliure i altruista decideixen participar mitjançant el voluntariat a la construcció d’un món millor. Aquesta organització al mateix temps ens recorda a tots els representants que no basta la commemoració de dia 5 de desembre, sinó que hem de fer feina cada dia per tal que les persones voluntàries i les organitzacions de voluntariat puguin desenvolupar les seves accions.

Des de les administracions hem de promoure, impulsar i fomentar les accions de voluntariat, exemple d’aquest impuls és donar les gràcies públicament mitjançant aquesta declaració a totes les persones voluntàries de la nostra comunitat i a les organitzacions de voluntariat per la seva tasca.

Des d’aquí, com a representats de la ciutadania, ens comprometem:

1.- A donar l’impuls necessari per tal que en aquesta comunitat tinguem una normativa adaptada a la realitat del segle XXI, inclusiva, plural, on tinguin cabuda totes les persones i on les entitats siguin l’eix de tota acció voluntària.

2.- A posar cara i ulls a la realitat del voluntariat a les nostres illes impulsant les eines necessàries per tal de poder tenir una radiografia actual de la situació del voluntariat.

 

Aprovada per assentiment pel Ple de la cambra en sessió de dia 7 de desembre de 2016.

 

 

 
Més informació ...
Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

No hi ha cap emissió en directe en aquests moments.
La següent emissió serà: dia 23/04/2024 a les 10:00h del Ple del Parlament de les Illes Balears

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Idioma:



    Nre. de visites : 55917897

Mapa Web

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201