Escolars han estat 'diputats per un dia' al Parlament de les Illes Balears

Notícia del Parlament - 12 de gener de 2017

Nins i nines de dues escoles de Palma han simulat una sessió plenària i han exposat, debatut i votat compromisos, treballat a l'escola, per fomentar els valors dels respecte, la convivència i contra l’assetjament escolar.

Avui matí, els escons de la sala de plens del Parlament de les Illes Balears han estat ocupats per nins i nines d'educació primària de dos col·legis de Palma (Escolápies i Sant Vicenç de Paül), que han simulat la celebració d’una sessió amb motiu de la cloenda de la XVIII edició del programa educatiu desenvolupat per l’associació Aldeas Infantiles SOS de España, i que enguany s’ha centrat en dos aspectes dels valors humans: el respecte i la convivència. Durant aquest curs escolar 2016-2017, el material educatiu per a Infantil i Primària d'Aldeas Infantiles SOS, anomenat 'Abraza tus valores' ha arribat a 5.400 alumnes de 54 col·legis de les Illes Balears.

Desenvolupament de la sessió

La sessió s’ha iniciat amb les paraules de la presidenta del Parlament, Xelo Huertas, qui ha donat la benvinguda als participants, “avui els infants sou els protagonistes del Parlament”, “esteu aquí en representació de tots els infants d’aquesta comunitat i per extensió com a infants del món”, “heu treballat els valors del respecte i la convivència, valors fonamentals de tota societat, votareu entre tots per assumir un compromisos de comportament,” “aquests compromisos, ben segur, que contribuiran a millorar l’eradicació de la violència en el món.” Ha acabat el seu discurs lloant la tasca d’Aldeas Infantiles, que des de 1949, treballen amb infants vulnerables i ajuden a l’enfortiment de les xarxes familiars i socials”

Tot seguit, la directora del institut per a la convivència i èxit escolar, Marta Escoda també s'ha adreçat als escolars i ha assenyalat que “es molt important anar junts per fomentar els valors de respecte i convivència a les escoles, que la conselleria d’Educació i Universitat ha treballat amb un protocol d’assetjament escolar” i ha manifestat “que es molt important que els alumnes dels centres, informeu i ajudeu als vostres companys davant una situació injusta”.

Per la seva part  Pedro Puig Pérez, president d'Aldeas Infantiles, ha agraït al Parlament la possibilitat que oferta, any rere any, a Aldeas Infantiles d'exemplificar un plenari i poder fer "diputats per un dia", a nins i nines perquè proposin els valors que han treballat a l'escola. Puig a explicat que a la proposta d'enguany "és molt important acabar amb l’assetjament escolar i que tots junts hem de treballar per aconseguir ho”.

A continuació, conduïts per la directora de comunicació d’Aldeas Infantiles, Gracia Escudero, s’ha procedit a les intervencions des de la tribuna de quatre portaveus dels col·legis representats, que han explicat i defensat les conclusions dels seus cursos pel que fa als valors treballats a l’escola: el respecte i la convivència.

Els encarregats de donar veu a les idees dels alumnes del col·legi Escolàpies han estat: Mari Carmen Torres, i Gabriel Flórez

Per la seva part, del col·legi Sant Vicenç de Paül , han parlat des de la tribuna d'oradors, Marta Rubio i Rubén Pons .

Votacions

A continuació, tots els nins i nines han procedit a dipositar el vot a una urna per elegir la proposta que més els ha agradat.  La presidenta del Parlament ha estat l'encarregada d'anunciar el resultat de la votació infantil. Els compromisos dels valors que han resultat elegits han estat cinc: per aquest ordre de major a menor votacions:

- Ens comprometem a ajudar als nins que sofreixen assetjament escolar en el meu col·legi tot d’una que ho sàpiga.

- Ens comprometem a ajudar a les persones majors del meu entorn.-

-Ens mantindrem units malgrat hagi diferències, sense fer servir mai la violència

-Em comprometo a ser just amb les persones d'altres races. no discriminar-les ni deixar-les de costat.

-Ens posarem al lloc de l’altre per entendre’l millor.

A l'acte han assistit diputats i diputades del Parlament de diferents grups parlamentaris: Olga Ballester, Núria Riera, Sandra Fernández, Joana Aina Campomar i Conxa Obrador.

 

 

 

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

No hi ha cap emissió en directe en aquests moments.
La següent emissió serà: dia 23/04/2024 a les 10:00h del Ple del Parlament de les Illes Balears

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Idioma:



    Nre. de visites : 55928644

Mapa Web

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201