Persones amb discapacitat reclamen més oportunitats des del Parlament

Notícia del Parlament - 3 de desembre de 2018

L’acte d'avui, organitzat per la UNAC, s’emmarca dins del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que se celebra dia 3 de desembre a nivell mundial.

Avui matí, el Parlament de les Illes Balears ha acollit una sessió plenària extraordinària organitzada per la Unió d'Associacions, Centres i Federacions d'Assistència a Persones amb Discapacitat de Balears (UNAC), on s’ha aprovat un manifest per unanimitat.

La sessió ha estat presidida per Baltasar Picornell, president del Parlament, juntament amb Tomàs Arbona, president de la UNAC, Fina Santiago, consellera de Serveis Socials i Cooperació del Govern de les Illes Balears, i Úrsula Pueyo, esportista paralímpica d'esquí.

El president del Parlament, que ha encetat l'acte i ha donat la benvinguda als assistents, ha manifestat que aquesta data que assenyalam cada any "és una jornada per donar visibilitat al col·lectiu i reivindicar els seus drets d’inclusió social i laboral recollits en la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat". Una data que, per al president del Parlament, "és un recordatori per a les institucions, un recordatori de la necessitat i l’obligació de promoure l’exercici dels drets i la millora de la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional". Per aconseguir-ho hem de fer tot allò que com a institucions tenim al nostre abast: donar suport a la investigació, per fer les tecnologies cada cop millors i més assequibles; promoure la formació de professionals per aconseguir una millor assistència; així com la sensibilització de la societat per eliminar els estereotips i els prejudicis." Per a Picornell "totes les persones som diferents" i, per això, "hem d’aspirar a viure a un món on aquestes diferències no siguin un impediment per poder treure de cada un de nosaltres el millor que duim dedins". 

Tot seguit, el president de la UNAC, Tomàs Arbona, s’ha adreçat als assistents per explicar que la intenció d'aquestes sessions plenàries que any rere any celebram és doble. "Per una part per celebrar que ens podem unir tots a un espai tan emblemàtic com és el Parlament i, per altra part, poder comptar amb la presència de persones que davant els entrebancs inesperats de la vida saben transformar les dificultats amb èxits”.

Aquest any, l'esportista paralímpica Úrsula Pueyo ha estat l'encarregada de realitzar la lectura del manifest reivindicatiu que ha estat aprovat per tots els assistents. En aquesta ocasió, el manifest de la UNAC s'ha centrat en la inclusió de les persones amb discapacitat en la societat, a més d’incidir en els nous reptes quant a concerts amb l'Administració, llistes d'espera i programes d'oci, esports i serveis terapèutics.

Per cloure la sessió, Fina Santiago, consellera de Serveis Socials i Cooperació del Govern de les Illes Balears, ha recordat l’ampli consens que existeix entre tots els grups polítics de continuar avançant amb l’ajuda cap a les persones amb discapacitats. També ha agraït l’esforç de la UNAC, dels familiars i dels professionals que treballen amb les persones afectades, pel seu gran esforç i compromís social. Per a Santiago "la única discapacitat absurda i que cal lluitar contra ella és la de no voler reconèixer a l'altre com un igual, com a portaveu de drets i de valors, com una persona singular". 

 

Per finalitzar, el convidats han pogut llançar la seva cistella per la inclusió, representant els futurs reptes a aconseguir.

 

  

 Assamblea i presentació de la Guia de Recursos de la UNAC

Abans de la sessió plenària extraordinària, s'ha celebrat a la sala d'Actes del Parlament, l'assemblea general de la UNAC. A continuació, Bartolomé Márquez, vicepresident de la UNAC, ha presentat la Guia de Recursos a la sala de les Passes Perdudes, davant entitats i persones usuàries del sector, parlamentaris i mitjans de comunicació. L'objectiu de la present guia és donar a conèixer els serveis i programes que les entitats que la UNAC gestiona dia a dia. Aquesta guia, en format tríptic, serà d'utilitat tant per a la ciutadania com per a Tècnics d'Entitats Públiques o Privades que desitgin contactar amb les entitats de la UNAC i que estiguin interessats en la cerca de recursos.

 

 

Més informació ...
Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

El ple en directe. La següent emissió serà: No se ha podido obtener la fecha del siguiente pleno

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Parlament de les Illes Balears

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201

Idioma:

    Nre. de visites : 6973923

Mapa Web