El Parlament acull la sessió Diputats per un Dia organitzada per Aldeas Infantiles

Notícia del Parlament - 5 de desembre de 2018

Enguany s’ha celebrat una nova edició d’aquesta sessió plenària, en la qual els infants han pogut reflexionar i debatre els compromisos per fomentar el valor de la igualtat.

Avui matí, als escons de la sala de plens del Parlament de les Illes Balears han estat ocupats per 65 escolars de les Illes Balears que han exercit de diputats per un dia en un ple infantil en què han reflexionarat sobre el valor de la igualtat per aprendre a conviure sense violència, passant per descobrir això que ens fa únics i, alhora, tan iguals als altres.

Aquest valor ha estat el protagonista de la present edició del programa educatiu d'Aldees Infantils SOS "Abraça els teus valors", en què participen 5.400 escolars d'Infantil i Primària (de 4 a 12 anys) de 54 escoles de balears.

Els alumnes portaveus, que pertanyen als col·legis Alexandre Rosselló i Camilo José Cela de Palma de Mallorca, han tengut l'oportunitat de llegir els discursos i exposar les propostes des de la tribuna de la sala de les Cariàtides. Posteriorment, s'ha procedit a votar les propostes de compromisos que més els han agradat i s'han compromès a complir.

Desenvolupament de la sessió
La sessió s’ha iniciat amb les paraules del president del Parlament, Baltasar Picornell, que ha donat la benvinguda al nins i nines i els ha recordat que avui "sou aquí en representació de milers d'estudiants de les Illes Balears que han participat en valors d'Aldeas Infantiles". Per al president, "les diferències no han de servir mai per enfrontar-nos; cap persona no val més que una altra. Quan arribam al món no decidim, no ens demanen on volem caure. El que sí que decidim és que tots i totes, caiguem on caiguem, i siguem com siguem, hem de tenir les mateixes oportunitats per ser. Per ser el que volguem, sense que cap prejudici no ens dificulti aconseguir-ho. Això és el que podem decidir entre totes i tots: si el món al qual arrribam ha de ser igual per a tothom o no".

 

Tot seguit el director de l'Oficina de Defensa dels Drets de Menorca, Serafín Carballo, ha manifestat que "el dret a la igualtat requereix que es respectin tots els drets dels infants. No hi pot haver igualtat si no es defensen tots i cadascun dels drets". 

Finalment, Pedro Puig, president d'Aldeas Infantiles SOS d'Espanya, ha fet notar "la presència de nombrosos diputats i diputades dels grups parlamentaris a la sessió d'avui, el que suposa que interessa el que avui els nins i nines puguin opinar i votar a l'hemicle". S'ha adreçat als 'diputats per un dia" dient que "cal frenar la violència i l'assetjament a les escoles amb el valor de la igualtat, igualtat d'oportunitats per a tots els nins i nines perquè puguin complir els seus desitjos i els seus sommis". 

A continuació, conduïts per la directora de comunicació d’Aldeas Infantiles, Gracia Escudero, s’ha procedit a les intervencions des de la tribuna de quatre portaveus dels col·legis representats, que han explicat i defensat les conclusions del seus cursos pel que fa al valor treballat a l’escola: la igualtat per construir una societat millor. 

 

 

Els encarregats de donar veu a les idees dels alumnes del col·legi Alexandre Rosselló han estat: Naiara Garzón i Dario Valderrama. Per la seva part, del col·legi Camilo José Cela, han parlat des de la tribuna: Jhovanny Meneses i Andrea Salamanca.

 

 

Tots els nins portaveus han pogut exposar una sèrie de propòsits als quals s'han compromès per millorar la igualtat i conviure sense violència i així, assolir una societat millor. A continuació, tots els nins, han procedit a dipositar el vot a una urna per elegir la proposta que més els ha agradat. També han participat en la votació els diputats i diputades presents durant la sessió: Agustina Vilaret, Núria Riera, Margalida Prohens, Miquel Vidal, Marta Maicas, Maria Antònia Sureda, Montserrat Seijas i Miquel Àngel Jerez

 

Mentre es procedia al recompte de vots s'ha projectat un vídeo sobre la tasca d'Aldeas Infantiles. 


Votacions
El president del Parlament, Baltasar Picornell, ha estat l'encarregat d'anunciar el resultat de la votació infantil. Els compromisos dels valors que han resultat elegits han estat quatre, la qual cosa ha suposat una gran pluralitat d'opcions, per aquest ordre:

- Ens comprometem a lluitar per tenir igualtat entre els homes i les dones (12 vots).

- Ens comprometem a jugar sense rebutjar ningú pel seu color, sexe o nacionalitat (11 vots).

- Ens comprometem que els nins i les nines comparteixin jocs, tasques i responsabilitats i col·laborin junts (11 vots).

- Ens comprometem a col·laborar en la nostra educació per assolir ser millors persones en un futur (10 vots).

 

 

Podeu recuperar el ple sencer clicant a aquest enllaç al canal Youtube del Parlament.

 

Més informació ...
Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

El ple en directe. La següent emissió serà: No se ha podido obtener la fecha del siguiente pleno

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Parlament de les Illes Balears

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201

Idioma:

    Nre. de visites : 6973939

Mapa Web