El Parlament valida el Decret llei que regula l'activitat dels vehicles de lloguer amb conductor

Notícia del Parlament - 12 de març de 2019

Els VTC s’han de contractar amb una antelació prèvia de 30 minuts, tot i que els ajuntaments i els consells insulars podran reduir aquest temps a 15 minuts.

Al punt cinquè punt de l’ordre del dia, la sessió plenària del Parlament ha validat per 55 vots a favor i 2 en contra (Mixt-Ciutadans), el Decret llei 1/2019, de 22 de febrer, de mesures urgents sobre l'explotació i el control de l'activitat de lloguer de vehicles amb conductor i altres mesures en matèria de transports terrestres. El grup parlamentari El PI ha demanat que la proposta es tramités com a Projecte de Llei, fet que ha estat rebutjat per la majoria de la cambra. 

La iniciativa fou aprovada dia 22 de febrer de 2019 pel Consell de Govern a proposta del conseller de Territori, Energia i Mobilitat.

Debat plenari

El debat del Decret llei substanciat avui matí durant la sessió plenària, s’ha encetat amb la intervenció del conseller del Govern de les Illes Balears, Marc Pons.

Al torn de fixació de posicions, han intervingut els diputats Mabel Cabrer (Popular), Carlos Saura (Podem), Antoni Reus (MÉS per Mallorca), Jaume Font (El PI), Nel Martí (MÉS per Menorca), Xavier Pericay (Mixt-Ciutadans) i Damià Borràs (Socialista). 

Contingut

El document aprovat estableix les condicions de funcionament dels VTC (vehicles de turisme amb conductor) i estableix que els seus serveis estaran sempre condicionats a una contractació prèvia, que es fixa en un mínim de 30 minuts. A més, s’inclou la possibilitat que els ajuntaments i els consells insulars puguin reduir aquest temps de contractació prèvia a 15 minuts.

En la regulació s’estableix també que els conductors de VTC no poden circular per les vies públiques a la recerca de clients ni propiciar la captació de viatgers que no hagin contractat prèviament el servei.

Els VTC han de dur la documentació acreditativa de la contractació i, si aquesta ha estat telemàtica, també caldrà acreditar la contractació a través de l’aplicació o document digital corresponent. Queda també prohibida la captació de clients fora de les oficines o dels locals de l’empresa.

Més informació ...
Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

El ple en directe. La següent emissió serà: No se ha podido obtener la fecha del siguiente pleno

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Parlament de les Illes Balears

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201

Idioma:

    Nre. de visites : 6973958

Mapa Web