El Ple acull la final de la IV edició del projecte de Debat a l'Aula

Notícia del Parlament - 12 d'abril de 2019

Estudiants d’ESO i Batxillerat han debatut aquest divendres horabaixa a la sala de les Cariàtides sobre la violència i els mitjans de comunicació i la música, i també si el capitalisme és un sistema just. A més s’ha celebrat el concurs d’oratòria amb anglès i català-castellà per part d´alumnes d’ESO i Batxillerat.

Avui horabaixa la sala de plens del Parlament de les Illes Balears ha acollit la final de la quarta edició ‘Debate en el Aula’, organitzat per Clave Consulting. El president del Parlament, Baltasar Picornell, ha donat la benvinguda als participants i ha manifestat que “el debat ens ajuda a desenvolupar les nostres habilitats d’investigació, a expressar millor les nostres idees i a estimular el nostre pensament crític”. A més, ha afegit que “una societat lliure només pot tenir lloc en democràcia”, defensant que el debat ajuda a combatre la intolerància i fomenta el respecte cap a l’altre.  Picornell ha desitjat molta sort a totes i a tots els participants i ha conclòs les seves paraules de benvinguda amb l’afirmació que “l´esperança que les noves generacions seran encara més dialogants i tendran més capacitat de resoldre els conflictes polítics amb el debat”.

La final, presentada per Claudia Velásquez, directora de Clave consulting i organitzadora del ‘Debate en el Aula’, i conduïda per Nuria Torres, s’ha iniciat amb el ‘Club de Debat’, on alumnes de 1r i 2n d’ESO del Col·legi CIDE i del Col·legi San Cayetano han presentat els seus arguments sobre si la violència i els temes criminals presents en els mitjans de comunicació i a la música afecten els joves i el seu comportament. El col·legi guanyador ha estat el San Cayetano.

Tot seguit s’ha desenvolupat el Concurs d’Oratòria Eloqüència i Persuasió d’ESO i Batxillerat amb les categories de castellà i anglès. Els alumnes guanyadors han estat Laura Llabrés (Català-Castellà, 1r ESO), Joan Mesquida (Català-Castellà, 2n-3r ESO) i Elena Pascual (Català-Castellà, 1r Batxillerat), Alejandra López (Anglès, 1r d’ESO) i Joan Feliu (Anglès, 2n d’ESO).

Finalment, s’ha celebrat la final de la Lliga de Debat de Batxillerat que ha enfrontat dialècticament amb arguments sobre si el capitalisme és un sistema just els equips dels col·legis Sant Josep Obrer i CIDE de Palma. El col·legi guanyador ha estat el CIDE.

A la lliga de debat els joves estudiants no només han pogut aprendre a exercir l'art de la retòrica, sinó que també han pogut desenvolupar l'esperit crític i formar les seves pròpies opinions al mateix temps que han pogut investigar i reflexionar sobre els problemes que afecten la societat.

Podeu consultar l'àlbum fotogràfic complet a aquest enllaç: ÀLBUM FOTOGRÀFIC.

Podeu veure el vídeo complet de la final aquí: 

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

El ple en directe. La següent emissió serà: 9/de juny/2020 - 10:00h

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Parlament de les Illes Balears

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201

Idioma:

    Nre. de visites : 12482533

Mapa Web