El Parlament celebra la Sessió Solemne d'obertura de la X legislatura

Notícia del Parlament - 11 de juliol de 2019

Vicenç Vidal Matas i José Vicente Marí Bosó han estat ratificats com a senadors en representació de la comunitat autònoma

La sessió s’ha iniciat amb el jurament o la promesa de deu nous parlamentaris que han pres possessió del càrrec: vuit del Grup Parlamentari Socialista (Beatriu Gamundí, Juli Dalmau, Pilar Sansó, Ares Fernández, Maria Antònia Truyols, Irene Triay, Joan Mascaró i Jordi Marí), 1 del Grup Parlamentari Podem Illes Balears (Esperança Sans) i 1 del Grup Parlamentari MÉS per Mallorca (Joan Mas). Aquests diputats substitueixen els parlamentaris que han renunciat al càrrec següents: Elena Costa, Iago Negueruela, Patricia Gómez, Martí March, Isabel Castro, Antonio Morante, Marc Pons, Ramon Roca, Juan Pedro Yllanes i Fina Santiago.

Tot seguit, el president del Parlament, Vicenç Thomàs, ha pronunciat el discurs institucional d'obertura de la legislatura, en el qual ha apostat perquè la X legislatura sigui la de les solucions.

Finalment, s'ha procedit per part del Ple del Parlament a la ratificació dels candidats proposats pels grups parlamentaris com a senadors en representació de la comunitat autònoma de les Illes Balears. El Grup Parlamentari Socialista ha proposat Vicenç Vidal Matas i el Grup Parlamentari Popular ha designat José Vicente Marí Bosó

Els grups parlamentaris han sol·licitat procedir a una votació, fet que ha impossibilitat ratificar per assentiment de la cambra l'esmentada designació.

Aleshores, han estat ratificats com a senadors els candidats esmentats amb el suport dels grups parlamentaris Socialista, Popular, Podem, MÉS per Mallorca, Mixt-MÉS per Menorca, Mixt-Gent per Formentera, els vots contraris dels grups parlamentaris de Ciutadans i VOX, i l'abstenció del grup El PI-Proposta per les Illes. 

Podeu consultar les fotografies de la sessió solemne a l'enllaç a aquest ÀLBUM FOTOGRÀFIC

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

El ple en directe. La següent emissió serà: 15/d’octubre/2019 - 10:00h

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Parlament de les Illes Balears

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201

Idioma:

    Nre. de visites : 8848414

Mapa Web