El president defensa que la recerca de solucions ha de marcar la X legislatura

Notícia del Parlament - 11 de juliol de 2019

Durant el discurs de la sessió solemne d’obertura de la legislatura, Vicenç Thomàs ha fet també una apologia del parlamentarisme, de la pluralitat i de la cultura del diàleg 

El president del Parlament, Vicenç Thomàs, ha afirmat durant el discurs institucional d’obertura de la X legislatura que aquest mandat ha de ser el de les solucions. “La societat ens reclama diàleg, negociació i acords”, ha defensat el president, afegint que el Parlament ha de ser un dels impulsors de la millora del benestar de la ciutadania.

Thomàs ha fet una defensa del concepte de parlamentarisme, entès com a sinònim de comunicació, i “per tant, de consens, diàleg i acord”. En aquest sentit, el president ha definit com una riquesa la presència de vuit grups parlamentaris a la cambra. Així, per donar resposta a les problemàtiques de la societat contemporània és necessari, segons el president, un debat d’idees obert, fet sempre des de la discrepància i el respecte. El Parlament ha d’elevar la seva ressonància social, escoltant les demandes de la ciutadania, “dins una societat que ens demana enteniment i capacitat de fer feina de forma conjunta, a partir d’aliances i consensos”, ha reblat.   

En aquest sentit, Thomàs ha afirmat que, en resposta a la demanda de més participació ciutadana a les institucions públiques, el nou reglament del Parlament permet una major implicació de la societat en la tasca del legislatiu. Així, el president ha destacat la nova Comissió de Participació Ciutadana o la possibilitat per part de la ciutadania de presentar preguntes al Govern o esmenes a l’articulat de textos legislatius com a elements que permeten caminar cap a un Parlament Obert.

El president ha remarcat també el caràcter insular de la nostra comunitat autònoma, tot defensant que “el Parlament de les Illes Balears també ha de jugar un paper protagonista en la cohesió territorial i institucional del nostre arxipèlag”. En aquest sentit, Thomàs ha incidit en la necessitat de desenvolupar nous marcs de diàleg, com l’establert per la Comissió General de Consells Insulars. 

Finalment, el president ha conclòs el seu discurs encoratjant els diputats a donar el millor d’ells mateixos per tal de complir amb la missió que els ha encarregat la ciutadania.

Podeu consultar el discurs sencer en aquest enllaç: DISCURS PRESIDENT A LA SESSIÓ SOLEMNE DE LA X LEGISLATURA

Podeu consultar les fotografies de la sessió solemne a l'enllaç a aquest ÀLBUM FOTOGRÀFIC

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

El ple en directe. La següent emissió serà: 15/d’octubre/2019 - 10:00h

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Parlament de les Illes Balears

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201

Idioma:

    Nre. de visites : 8848474

Mapa Web