Thomas: "La pluralitat parlamentària mai ha de ser un obstacle per millorar la vida de la gent. Al contrari, suposa una riquesa".

Notícia del Parlament - 5 d'agost de 2019

Aquest és el missatge que el president del Parlament, Vicenç Thomas, ha volgut transmetre durant l’audiència amb el Rei Felip VI celebrada avui matí.

El president del Parlament de les Illes Balears, Vicenç Thomas, ha estat rebut en audiència per Sa Majestat el Rei Felip VI avui matí al Palau de l’Almudaina (Palma).

Durant l’audiència Thomas ha agraït al Rei “l’interès que demostra per conèixer de primera mà la nostra realitat” i ha manifestat “la sort que tenim a les Balears que podem traslladar directament al Cap de l’Estat quins són els nostres problemes i les nostres preocupacions i com actuam les institucions autonòmiques per oferir solucions”.

En aquesta primera entrevista amb el rei el nou president del Parlament ha explicat al monarca la fotografia del poder legislatiu, després de les eleccions del 26 de maig, que per primera vegada en la nostra història autonòmica, mostra vuit grups parlamentaris. Per a Thomas “aquesta fotografia demostra, primer, la pluralitat que hi ha a la nostra societat i, segon, que aquesta pluralitat ha donat peu a una nova majoria d’esquerres al nostre Parlament”.

En aquest sentit, el president del Parlament ha manifestat al Rei que “aquesta pluralitat és un sinònim de riquesa i que ens obliga a tots a demostrar que amb diàleg i col·laboració, la nostra societat pot continuar avançant”. “En cap moment –li ha expressat el president al monarca-  aquesta multiplicitat de veus polítiques serà un obstacle per millorar la vida de les persones que viuen a les Illes Balears. Al contrari, servirà sempre per trobar les millors solucions”.

També li ha pogut explicar breument algunes de les qüestions que s’espera que centrin els pròxims mesos al Parlament com a mostra dels temes que ara mateix preocupen a la ciutadania. Qüestions com l’accés a l’habitatge, la mobilitat, el model turístic, el finançament i el REB aniran sorgint al dia a dia parlamentari.

Per tant, per a Vicenç Thomas, ha estat una reunió “cordial i profitosa que ha servit per informar el Cap de l’Estat sobre alguns dels grans temes que dominen l’agenda política actualment.”

Fotografies: © Casa de S.M. el Rey

 

 

 

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

El ple en directe. La següent emissió serà: No se ha podido obtener la fecha del siguiente pleno

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Parlament de les Illes Balears

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201

Idioma:

    Nre. de visites : 10414874

Mapa Web