El Ple rebutja una moció del Grup Popular relativa a la política general del Govern en matèria d'hisenda

Notícia del Parlament - 1 d'octubre de 2019

Al tercer punt de l’ordre del dia de la sessió del Ple del Parlament de les Illes Balears, s’ha debatut i votat una moció del Grup Parlamentari Popular relativa a política general del Govern en matèria d’hisenda, amb el resultat següent:

1.- El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de l'Estat a aprovar un reial decret llei, a habilitar una línia de crèdits a tipus zero a les comunitats autònomes o a adoptar qualsevol altra formula que permeti pagar de forma immediata els 7.000 milions d'euros que es deuen a les comunitats autònomes i, en concret, els 177 milions d'euros que el Govern del Sr. Sánchez deu a les Illes Balears.

Rebutjat per 29 vots en contra (Mixt, MÉSxMallorca, Unidas Podemos i Socialista), 24 vots a favor (Popular, Ciudadanos, Vox i El Pi).

 2.- El Parlament de les Illes Balears constata un elevat risc d'incompliment dels objectius de dèficit, regla de despesa i deute per a l'exercici 2019 tal com ho constata, també, el darrer informe de compliment esperat dels objectius 2019 de l'AIReF.

Rebutjat per 30 vots en contra (Mixt, MÉSxMallorca, Unidas Podemos i Socialista), 25 vots a favor (Popular, Ciudadanos, Vox i El Pi).

 3.- El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a complir, als exercicis 2019 i següents, amb els objectius de dèficit, regla de despesa i deute, tal com estableix la Llei Orgànica 2/2012, de 27 de abril, d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera.

Rebutjat per 33 vots en contra (Mixt, El Pi, MÉSxMallorca, Unidas Podemos i Socialista), 21 vots a favor (Popular, Ciudadanos, Vox).

4.- El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a no incrementar, i en cas que sigui possible, a rebaixar, els imposts als ciutadans de les Illes Balears.

Rebutjat per 30 vots en contra (Mixt, MÉSxMallorca, Unidas Podemos i Socialista), 25 vots a favor (Popular, Ciudadanos, Vox i El Pi).

5.- El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a aprovar un sostre de despesa, no financera, per a l'any 2020 i una Llei de pressuposts, també per al 2020, des de la màxima prudència i, en tot cas, amb un nivell d'ingrés i despeses adaptades estrictament a la realitat i al context econòmic en què estam vivint.

Rebutjat per 30 vots en contra (Mixt, MÉSxMallorca, Unidas Podemos i Socialista), 22 vots a favor (Popular, Ciudadanos, Vox)  i 3 abstencions (El Pi).

Aquest text està pendent de revisió i correcció. El text oficial serà el que es publicarà al Butlletí Oficial del Parlament de les Illes Balears

Intervencions

La iniciativa ha estat presentada i defensada pel diputat Antoni Costa (Popular). 

Al torn de fixació de posicions han intervingut: Antònia Martín (Unidas Podemos), Juan Manuel Gómez (Ciudadanos), Joana Aina Campomar (MÉSxMallorca), Sergio Rodríguez (VOX-Actua Baleares), Jaume Font (El Pi-Proposta per les Illes Balears), Josep Castells (Mixt-MÉSxMenorca) i Maria Antònia Truyols (Socialista).

Més informació ...
Documents
Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

El ple en directe. La següent emissió serà: 9/de juny/2020 - 10:00h

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Parlament de les Illes Balears

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201

Idioma:

    Nre. de visites : 12468745

Mapa Web