El Ple rebutja una moció del Grup Popular relativa a funció pública

Notícia del Parlament - 26 de novembre de 2019

El Grup Popular havia acceptat totes les esmenes formulades, però no la votació separada per punts de la iniciativa. Aleshores, els grups proposants de les esmenes les han retirades i s'ha procedit a la votació única de la moció, essent rebutjada.

Al tercer punt de l’ordre del dia de la sessió del Ple del Parlament de les Illes Balears s’ha substanciat el debat i la votació una segona moció del Grup Parlamentari Popular, relativa a funció pública.

Després que el grup proposant hagués acceptat totes les esmenes formulades i rebutjat la votació separada dels punts, els grups que conjuntament havien presentat les esmenes, les han retirat. Per tant, s’ha procedit a la votació única del text original essent REBUTJAT per 32 vots en contra (Mixt, MÉSxMallorca, Unidas Podemos, Socialista) i 23 vots a favor (Vox, Cs, Popular) i 3 abstencions (El Pi). La moció pretenia arribar a l’acord següent:

1. El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a procedir a la reducció dels seus càrrecs polítics (alts càrrecs, càrrecs directius, eventuals i assessors) de forma que l'increment del seu cost total no superi l'increment percentual de retribucions dels treballadors públics, en el còmput dels darrers quatre anys.

2. El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a complir, en tots els seus termes, el II Acuerdo para la Mejora del Empleo Público y de Condiciones de Trabajo, de 9 març de 2018, signat entre el Ministeri d'Hisenda i Funció Pública i les organitzacions sindicals.

Aquest text està pendent de revisió i correcció. El text oficial serà el que es publicarà al Butlletí Oficial del Parlament de les Illes Balears

 Intervencions

La iniciativa ha estat presentada i defensada pel diputat Juan Manuel Lafuente (Popular). 

Els grups parlamentaris Socialista, Unidas Podemos i MÉS per Mallorca han formulat sis esmenes a la iniciativa del Grup Popular, les quals han estat defensades per Mercedes Garrido, Alejandro López i Miquel Ensenyat. Després que el grup proposant hagués acceptat totes les esmenes formulades i rebutjat la votació separada dels punts, els grups que conjuntament havien presentat les esmenes, les han retirat. Per tant, no han estat incorporades a la votació final i s’ha efectuat una votació única dels dos punt originaris.

Al torn de fixació de posicions ha intervingut: Marc Pérez-Ribas (Ciudadanos), Josep Melià (El Pi-Proposta per les Illes Balears), Idoia Ribas (VOX-Actua Baleares) i Josep Castells (Mixt-MÉSxMenorca).

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

El ple en directe. La següent emissió serà: 7/de juliol/2020 - 10:00h

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Parlament de les Illes Balears

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201

Idioma:

    Nre. de visites : 13172886

Mapa Web