El Ple no pren en consideració una Proposició de llei del Grup Popular en matèria d'habitatge

Notícia del Parlament - 9 de juny de 2020

S'ha rebutjat la presa en consideració per 32 vots en contra (Mixt, MÉS per Mallorca, Unidas Podemos i Socialista) i 27 vots a favor (El PI, VOX, Ciudadanos i Popular).

Al segon i darrer punt de l’ordre del dia de la sessió plenària d’avui matí el Ple no ha pres en consideració una Proposició de llei, presentada pel Grup Parlamentari Popular, de mesures urgents en matèria d’habitatge. La iniciativa legislativa, que ha estat tramitada pel procediment d’urgència, ha estat rebutjada per 32 vots en contra (Mixt, MÉS per Mallorca, Unidas Podemos i Socialista) i 27 vots a favor (El PI, VOX, Ciudadanos i Popular). Així, després d'aquesta votació, la iniciativa no continuarà la tramitació parlamentària.

 

Intervencions

La defensa de la presa en consideració l'ha fet el diputat del Grup Popular Antoni Costa. A continuació, en torn a favor de la proposta, han intervingut els diputats Marc Pérez-Ribas (Ciudadanos), Jorge Campos (VOX-Actúa Baleares) i Josep Melià (El PI); mentre que al torn en contra s’han posicionat Esperança Sans (Unidas Podemos), Joan Mas (MÉS per Mallorca), Patrícia Font (Mixt-MÉS per Menorca) i Mercedes Garrido (Socialista). 

 

Contingut de la iniciativa

La Proposició de llei del Grup Popular rebutjada pel Ple del Parlament es dividia en tres grans Títols, una disposició derogatòria única i dues disposicions finals, amb un total de 7 articles. 

Al Títol Primer, de mesures per a l'agilitació administrativa, es proposava reduïr els terminis de concessió de llicències i facilitar la incorporació al mercat d'habitatges.

Al Títol Segon, de mesures fiscals aplicables a l’adquisició i el lloguer d’habitatges pretenia una reducció de l'Impost de Transmissions Patrimonials, de l'Impost d'Actes Jurídics Documentats i de Donacions i Successions, amb la finalitat de possibilitar l'accés a un habitatge als col·lectius amb més dificultats per comprar o llogar i reduir la càrrega impositiva que suposa la compra d'un habitatge. 

Finalment, al Títol Tercer, la iniciativa legislativa volia acordar un apartat de mesures per promoure l’adquisició de l’habitatge habitual per part de joves i famílies nombroses, mitjançant la proposta que el Govern de les Illes Balears garantís, amb un sistema d’aval fins a un màxim del 25% del preu de compravenda, els préstecs hipotecaris en compra d'habitatge habitual, fins a 200.000 euros, amb especial prioritat per a menors de 30 anys, persones amb discapacitat, famílies nombroses i monoparentals. La transmissió dels habitatges adquirits amb aquest aval estaria subjecta al dret de tempteig i retracte de l’Administració de la comunitat autònoma. 

La disposició derogatòria única feia referència a derogar totes les normes de rang igual o inferior que s’oposessin al que es disposava, mentre que les dues disposicions finals estipulaven que el Govern podia dictar les normes reglamentàries necessàries per al desplegament de la llei i la seva entrada en vigor. 

 

 

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

No hi ha cap emissió en directe en aquests moments.
La següent emissió serà: dia 23/04/2024 a les 10:00h del Ple del Parlament de les Illes Balears

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Idioma:



    Nre. de visites : 55918750

Mapa Web

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201