El Parlament aprova una Declaració Institucional de reconeixement a la labor dels treballadors durant la pandèmia

Notícia del Parlament - 21 de juliol de 2020

Abans de començar les sis sessions plenàries extraordinàries, el Ple ha aprovat, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, una Declaració Institucional de reconeixement parlamentari i compromís amb els treballadors de les Illes Balears per la seva labor durant el confinament per COVID-19, amb la redacció següent:

 

RECONEIXEMENT PARLAMENTARI I COMPROMÍS AMB ELS TREBALLADORS I TREBALLADORES D'AQUESTA COMUNITAT AUTÒNOMA PER LA SEVA LABOR DURANT EL CONFINAMENT PER COVID-19

No hi ha dubte que aquest any 2020 quedarà en la memòria de tots i de totes. Encara quan no ens hem deslliurat dels contagis, davant un imminent perill de rebrot i començant a trobar-nos amb les conseqüències socials i econòmiques de la pandèmia no podem sinó agrair a tots els treballadors i treballadores que van mantenir el funcionament dels serveis essencials d'aquesta comunitat autònoma.

Aquest Parlament representa diferents realitats polítiques, defensa interessos econòmics i socials diversos però també sap unir-se i reconèixer que per sobre de tota ideologia, subjau una veritat absoluta que ens uneix com a éssers humans: ens necessitem tots i totes.

Han estat moments molt difícils per a la societat balear i encara planeja sobre la nostra economia una crisi feroç que amenaça a milers de treballadors i treballadores de les nostres illes. És moment per a destacar la importància de comptar amb mesures que assegurin els drets laborals de totes les persones. És el moment per a posar en valor a totes aquestes persones que humilment han continuat treballant perquè han estat motor de subsistència de la immensa majoria.

En aquest sentit, cap avui un sentit reconeixement:

  • Al personal d'alimentació i serveis de primera necessitat.
  • Als qui treballen en els sectors d'agricultura, ramaderia i pesca.
  • Als que han prestat atenció sanitària als animals.
  • Als sectors de fabricació sanitària i indústria estratègica.
  • Als treballadors i treballadores del transport públic.
  • A les Forces i Cossos de Seguretat, al personal que presta serveis en Institucions Penitenciàries i al personal dels serveis de protecció civil, salvament i extinció d'incendis, així com trànsit i seguretat viària.
  • Al sector sanitari i sociosanitari al complet.
  • A tota la comunitat educativa.
  • Al personal d'atenció a col·lectius vulnerables (empleades de la llar, punts de venda de premsa, mitjans de comunicació, personal que treballa per a la protecció i atenció a víctimes de violència de gènere.
  • Als sectors de gestoria i assessorament legal.
  • Als mitjans de comunicació.
  • Als serveis de vigilància i neteja.
  • A treballadors i treballadores del servei de correus i serveis bàsics així com tots els treballadors i treballadores públicsque estan treballant per fer front a aquesta pandèmia.
  • A les Forces Armades.

En definitiva, a totes aquelles persones que posant en risc la seva salut i la de les seves famílies, no han dubtat a facilitar i protegir la vida de la majoria.

El nostre sistema sanitari ha estat, amb un incalculable esforç per afrontar manques, un pilar fonamental per al sosteniment de la salut i de la vida. Totes aquelles persones que treballen en el nostre sistema de salut sense excepció, han donat una lliçó d'humilitat, lliurament i responsabilitat amb aquest Estat i amb aquesta Comunitat Autònoma.

Cap també un especial esment a la comunitat educativa, perquè durant aquest curs escolar, han fet un esforç encomiable per garantir el dret fonamental a l'ensenyament. El professorat ha hagut de doblegar i triplicar els seus esforços per a procurar les estratègies, continguts i activitats rellevants perquè els estudiants aconsegueixin aprenentatges. En qüestió de dies, van haver d'adaptar, reinventar i implementar completament tot el sistema educatiu i el van fer des de la responsabilitat i la vocació d'ensenyament.

Durant l'estat d'alarma, a més, van ser les famílies els qui van unir les seves forces dins de casa per a cuidar a majors i petits, en moltes ocasions han hagut de fer front a especials dificultats econòmiques, laborals, emocionals i de conciliació.

Per a no oblidar als qui fan possible la vida i el seu desenvolupament. Els veritables herois de la COVID-19 ens proporcionen aliments, ens protegeixen a nosaltres, als nostres animals o el nostre medi ambient, condueixen autobusos, taxis, lliuren paqueteria, netegen el nostre entorn, cuiden als nostres malalts, ens ensenyen i preparen per a la vida als nostres fills i filles.

Avui, aquest Parlament

- Reconeix i agraeix l'esforç incalculable, la dedicació i la responsabilitat amb aquesta Comunitat Autònoma que han mostrat tots els treballadors i treballadores que van cuidar a la gent d'aquestes illes durant el confinament i continuaran cuidant en aquests temps que s'aveïnen difícils i imprevisibles.

- Vol transmetre un missatge de consens i fermesa en la progressiva millora de les condicions laborals dels treballadors i treballadores així com el compromís de garantir la protecció dels drets laborals de totes les persones de les Illes Balears.

- Reconeix el paper fonamental del personal sanitari i de la comunitat educativa de les Illes Balears per al sosteniment de la vida i el seu desenvolupament i per tant subscriu el blindatge i la protecció del nostre sistema sanitari i educatiu.

 

 

 

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

No hi ha cap emissió en directe en aquests moments.
La següent emissió serà: dia 23/04/2024 a les 10:00h del Ple del Parlament de les Illes Balears

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Idioma:



    Nre. de visites : 55921276

Mapa Web

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201