La Sala d'Actes acull el IX Parlament Infantil

Notícia del Parlament - 20 de novembre de 2020

El president ha destacat la solidesa de la relació entre el Parlament i UNICEF, que ha permès desenvolupar la novena edició del Parlament Infantil, enguany a través de videoconferència

La Sala d'Actes ha acollit avui matí, coincidint amb el Dia Internacional de la Infància, el IX Parlament Infantil, organitzat per UNICEF Comitè Balears i l'Oficina Balear de la Infància i l'Adolescència. Per primera vegada, la sessió s'ha desenvolupat de manera telemàtica a través del sistema de videoconferència, amb la presència a la Sala d'Actes del president del Parlament, Vicenç Thomas, la presidenta d'UNICEF Comitè de Balears, Mercedes del Pozo, el coordinador d'UNICEF Comitè de Balears, Claudio López, i el director de l'Oficina Balear de la Infància i l'Adolescència (OBIA), Serafín Carballo. En un debat de pràcticament dues hores, nins, nines i adolescents de diferents municipis de les Illes Balears han expressat les seves propostes vinculades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i el seu impacte en les temàtiques de salut i medi ambient. 

El president del Parlament, Vicenç Thomas, ha destacat que “estam davant una prova més de la solidesa de la relació que fa anys s’ha establert entre UNICEF i el Parlament de les Illes Balears. Fa nou anys que la nostra cambra té el privilegi de convocar aquesta sessió infantil. I a l’any més difícil que vivim, Unicef i el Parlament han mantingut el seu compromís amb els drets de la infància malgrat les dificultats que posa la pandèmia. A més, ha afegit que "ha estat una sessió que demostra la capacitat de compromís, de col·laboració i, sobretot, d’adaptació, dels membres més joves de la nostra societat. A més, s’ha de destacar que enguany, quan la mirada dels adults s’ha quedat fixada en el curt termini a causa de les conseqüències que esta generant la COVID 19, aquests nins i nines han mirat cap el futur, el que demostra la seva responsabilitat i voluntat de participació activa en la presa de decisions”.

El IX Parlament Infantil ha comptat amb la participació de joves de consells infantils i juvenils de Formentera, Calvià, Santanyí, Palma, Santa Eulària des Riu, Maó i Ciutadella, municipis reconeguts com "Ciutats Amigues de la Infància"; el Consell Infantil de Sant Josep de sa Talaia, del Consell Insular de Mallorca, el col·legi Àgora Portals i l'IES Can Balo. Enguany la sessió ha estat presidida per Mariona Martín, del Consell Infantil de Maó, i ha girat entorn a les principals preocupacions de la infància i l'adolescència a les quatre illes, explicades amb la lectura de manifestos i les seves respectives demandes. 

 

 

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

El ple en directe. La següent emissió serà: No se ha podido obtener la fecha del siguiente pleno

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Parlament de les Illes Balears

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201

Idioma:

    Nre. de visites : 22157881

Mapa Web