El Parlament reprèn la ponència per modificar el Reglament

Notícia del Parlament - 13 de gener de 2021

Ara, els treballs de la ponència d’estudi per actualitzar i adaptar el Reglament del Parlament a la situació generada per la COVID-19, continuaran en tot allò referent a la Fase 2, al llarg de l’any 2021.

Avui matí s'ha reunit la Ponència d'estudi per a l'elaboració d'un document de propostes de revisió i millora del Reglament del Parlament i d'actualització i adaptació d'aquest a la situació generada per la pandèmia del coronavirus COVID-19, per tal de redactar l'informe. Aquesta Ponència d'estudi continua la feina encetada l'any passat per la Comissió del Reglament pel que fa a la Fase 2: plantejament de reajustament o matisacions al Reglament que poden haver sorgit en l’aplicació ordinària del Reglament

Efectivament, cal recordar que dia, 25 de setembre de 2020,  la Comissió del Reglament del Parlament de les Illes Balears acordà la creació, en el si de la comissió, d’una ponència d’estudi per a l’elaboració d’un document de propostes de revisió i millora del Reglament del Parlament i d’actualització i adaptació d’aquest a la situació generada per la pandèmia del coronavirus COVID-19.

Durant el mesos d'octubre i novembre de l'any passat la ponència d’estudi començà els seus treballs, segons el següent pla de treball que establí:

Fase 1: Adaptació urgent per poder introduir procediments de funcionament dels òrgans del Parlament i participació efectiva dels diputats davant les situacions excepcionals que es puguin donar. Aquesta modificació ha de partir de les necessitats sorgides de la gestió de la pandèmia i que ha provocat que la Mesa i la Junta de Portaveus hagin adoptat acords i resolucions per disposició reglamentària.

Fase 2: Plantejament de reajustament o matisacions al Reglament que poden haver sorgit en l’aplicació ordinària del Reglament.

Dia 27 de novembre de 2020 Tots els grups parlamentaris presentaren una Proposició de llei de reforma del Reglament. El text preveia la creació d'un nou títol al Reglament dedicat al funcionament del Parlament en situacions excepcionals, que consisteix en un conjunt d’articles que tenen l’objectiu de desenvolupar l’activitat parlamentària de forma normalitzada quan es produeixin circumstàncies d’àmbit general de caràcter greu i extraordinari que impedeixin la participació presencial. [NOTA INFORMATIVA]

Dia 9 de desembre de 2020 el Ple va prendre en consideració per unanimitat la Proposició de llei de Proposta de reforma del Reglament del Parlament de les Illes Balears. [NOTA INFORMATIVA]

I, dia 22 de desembre de 2020,  el Ple votà  acordà la proposta de refroma del Reglament del Parlament pel procediment directe i en lectura única. [NOTA INFORMATIVA]

Ara, els treballs de la ponència que avui han començat continuaran en tot allò referent a la Fase 2, al llarg de les properes setmanes del 2021.

 

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

El ple en directe. La següent emissió serà: No se ha podido obtener la fecha del siguiente pleno

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Parlament de les Illes Balears

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201

Idioma:

    Nre. de visites : 19144923

Mapa Web