La Sala de Passes Perdudes acull la celebració del Dia d'Europa

Notícia del Parlament - 4 de maig de 2021

El president del Parlament i representants de set grups parlamentaris han llegit un manifest d'adhesió a la Diada d'Europa

Avui matí, a la Sala de Passes Perdudes del Parlament, abans de l'inici de la sessió plenària, diputats de set grups parlamentaris han procedit a la lectura d'un manifest amb motiu del Dia d'Europa, que es commemora dia 9 de maig, i mitjançant el qual reivindiquen la pau i la unitat del continent.

La lectura del manifest ha estat iniciada pel president del Parlament, Vicenç Thomas, i han continuat els diputats representants de set grups parlamentaris: Patrícia Font (Mixt), Lina Pons (El PI), Josep Ferrà (MÉS per Mallorca), Patricia Guasp (Ciudadanos), Cristina Mayor (Unidas Podemos), Gabriel Company (Popular) i Francina Armengol (Socialista).

L'acte ha conclòs amb la interpretació de l’Himne de l’Alegria, a càrrec del guitarrista Gaspar Muller, guanyador del concurs musical del Dia d’Europa 2020.

Podeu veure l'àlbum fotogràfic complet de l'acte a aquest enllaç https://bit.ly/2QQaLJC

 

MANIFEST D’ADHESIÓ AL DIA D’EUROPA

El 9 de maig de 1950, Robert Schuman, ministre francès d'Afers Exteriors, va pronunciar a París un dels discursos més cabdals del segle XX a Europa, la Declaració Schuman, per reclamar una nova forma de cooperació política i de reconstrucció després d’un conflicte bèl·lic entre les nacions europees, la Segona Guerra Mundial.

Actualment cal apel·lar al primigeni esperit europeu per fer front des de la unitat i la solidaritat a la situació excepcional de la pandèmia de la COVID-19, una crisi sanitària global que deriva en greus conseqüències socials i econòmiques, i defensa la necessitat de donar suport als territoris que es poden veure més afectats, com ara les Illes Balears.

Cal subratllar la importància que ha tingut la Unió Europea en el desenvolupament de la comunitat autònoma des que Espanya va entrar a formar part de la Unió. I ara cal apel·lar més que mai a l'esperit europeu per a fer front des de la unitat i la solidaritat al cop sense precedents que ha suposat una pandèmia com la que estem vivint, una crisi sanitària a nivell global que deriva en greus conseqüències socials i econòmiques.

Les Illes Balears han estat un dels territoris de l’Estat que més ha patit l’impacte de la pandèmia, ha suposat un cop històric i sense precedents a la nostra economia i a la nostra societat. Aquesta situació s’ha vist agreujada per la nostra naturalesa insular que resta competitivitat a la nostra Comunitat Autònoma. Les Illes Balears són un cas singular i, en conseqüència, necessiten respostes i plans singulars i adaptats. Per a respondre a aquest escenari, es requeriran recursos addicionals d'Europa, que enforteixin l'espai de valors que compartim, on cap ciutadà, treballador o empresa, de cap regió, pot quedar enrere.

Cal subratllar la importància d’establir una estratègia europea per als territoris insulars, detallada per conques marines, que es concreti amb mesures específiques en les diferents polítiques europees, especialment en la de cohesió, en el transport, en la transició energètica i en la política marítima integrada.

Enguany aquesta celebració del Dia d’Europa coincideix amb el llançament de la Conferència sobre el Futur d'Europa. Sota l'eslògan, "El futur és a les teves mans" se'ns convida a ser protagonistes de les idees que vertebraran els reptes i desafiaments europeus, així com de les reformes institucionals que s'han de dur a terme per enfortir el projecte europeu comú. Es necessari els ciutadans i les ciutadanes de les Illes Balears participin als diferents fòrums i a la plataforma digital de la Conferència sobre el futur d’Europa per fer sentir la seva veu davant les institucions de la Unió Europea.

Ara més que mai, a una Unió Europea viva, competitiva, avançada, cohesionada, digitalitzada, sostenible i inclusiva, que s’adapti i respongui a les necessitats i emergències del seu territori i que assumeixi els nous reptes amb valentia, fermesa i coratge.

Per tot l’exposat aquí presentem el següent MANIFEST:

  1. Els grups aquí presents es sumen a la celebració del Dia d’Europa que commemora la pau i la unitat del nostre continent.
  2. Els grups aquí presents volem donar suport i visibilitat a la Conferència per al futur d'Europa com a una eina de democratització de les institucions europees.
  3. Els grups aquí presents convidem a tots els ciutadans i ciutadanes a participar, de manera activa, en la fulla de ruta europea. Cal que en el futur de la Unió Europea estigui la empremta illenca.
  4. Els grups aquí presents seguirem treballant en l’impuls d’una Unió Europea viva, cohesionada i inclusiva que s’adapti i respongui a les necessitats i emergències del seu territori.
Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

No hi ha cap emissió en directe en aquests moments.
La següent emissió serà: dia 23/04/2024 a les 10:00h del Ple del Parlament de les Illes Balears

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Idioma:



    Nre. de visites : 55916176

Mapa Web

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201