Demà el Parlament inicia el debat de política general del Govern de les Illes Balears

Notícia del Parlament - 10 de setembre de 2021

S'iniciarà a les 11 del matí amb l'exposició de la presidenta del Govern, Francina Armengol, i continuarà l'endemà, a partir de les 9 del matí amb les intervencions dels portaveus dels grups parlamentaris. Abans se celebrarà un primer ple on prendran possessió dels seus càrrecs els nous diputats i s'elegiran els membres de la Sindicatura de Comptes.

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, obrirà aquest dimarts, dia 14 de setembre, a les 11.00 h., el segon debat de política general del Govern de la X legislatura. El ple continuarà dimecres amb les intervencions dels portaveus dels grups parlamentaris.

D’acord amb el Reglament del Parlament, el Ple ha de celebrar un debat anual de política general del Govern de les Illes Balears, tret dels anys que s’hagin celebrat debats d’investidura o de moció de censura. 

Aquest serà el cinquè debat que afronta Armengol com a presidenta. L’any 2019 no n’hi hagué perquè s’havia celebrat el debat d’investidura.

Des de la primera legislatura, el 1983, i amb el plenari de la setmana que ve, la cambra haurà celebrat trenta-cinc debats, deu amb Gabriel Cañellas, un amb Cristòfol Soler, set amb Jaume Matas (primer i segon mandat), vuit amb Francesc Antich (primer i segon mandat), quatre amb José Ramón Bauzá i cinc amb Francina Armengol (primer i segon mandat).

El debat de política general acabarà amb l’exposició i la votació de les propostes de resolució presentades pels grups, que es tractaran en un ple específic, convocat a tal efecte, i que poden incloure propostes d’actuació, impuls a l’acció de govern o crítiques a la seva actuació. Les propostes aprovades marcaran, en definitiva, les conclusions del debat realitzat.

Seqüència del debat de dimarts (discurs de la presidenta)

A partir de les 11.00 h la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, iniciarà el debat amb un discurs que no podrà excedir dels 90 minuts. A continuació el president del Parlament Vicenç Thomas, suspendrà la sessió fins a l’endemà.

Seqüència del debat de dimecres (grups parlamentaris)

A partir de les 9.00 h la sessió es reprendrà amb les intervencions dels portaveus dels vuit grups parlamentaris, per aquest ordre: Popular, Unidas Podemos, Ciudadanos, MÉS per Mallorca, VOX-Actua Baleares, El Pi-Proposta per les Illes Balears, Mixt (MÉS per Menorca i Gent per Formentera) i Socialista, els quals disposaran de 30 minuts i d’una rèplica de 10 minuts cadascun (el Grup Mixt es  podria dividir el temps). La intervenció de la presidenta del Govern per contestar a cada grup parlamentari, previsiblement de manera individual, tendrà una limitació de temps màxima de 20 minuts més 10 minuts de contrarèplica per tancar el debat.

 Presentació de propostes de resolució

En acabar la sessió de dimecres, que està previst que es perllongui fins a les 19-20 hores de l'horabaixa, s’obrirà un termini fins a divendres dia 17, a les 10.00 h per a la presentació de les propostes de resolució (amb un màxim de deu per grup més dues per cada diputat o diputada que en formi part).

El mateix dia 17, la Mesa del Parlament, a les 13.30 h es reunirà per admetre i qualificar les propostes de resolució que, sense excedir del nombre màxim previst al Reglament del Parlament, siguin congruents amb el debat i no signifiquin qüestió de confiança o moció de censura al Govern.

A les 14.00 h, la Junta de Portaveus fixarà l’ordre del dia del Ple que debatrà les propostes de resolució i que tendrà lloc previsiblement dimarts dia 21.

Seguiment del Ple

L'emissió de la sessió plenària d'aquest dimarts i dimecres podrà ser seguida en directe a través de l’emissió de la web del Parlament www.parlamentib.es També serà possible fer-ho a través del Canal Youtube del Parlament de les Illes Balears.

Les reaccions dels portaveus dels grups parlamentaris al discurs de la presidenta de dimarts també s'emetran en directe a través de Youtube.

Primer plenari: presa de possessió de nous diputats i elecció dels membres de la Sindicatura de Comptes.

Abans de l'inici del Ple del debat de política general, se celebrarà un Ple a les 10.30 h on prestaran jurament o promesa la nova diputada que substitueix Gabriel Company, Isabel María Borrás (GP Popular), i el nou diputat que substitueix Silvia Tur (Mixt-Gent per Formentera), Antonio Jesús Sanz.

A continuació, es procedirà a l'elecció dels membres de la Sindicatura de Comptes, d'acord amb el previst a l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears, la Llei 4/2004, de 2 d’abril, de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears, i de les Normes reguladores del procediment per a l’elecció dels membres de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears.

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

No hi ha cap emissió en directe en aquests moments.
La següent emissió serà: dia 23/04/2024 a les 10:00h del Ple del Parlament de les Illes Balears

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Idioma:



    Nre. de visites : 55913802

Mapa Web

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201