El Parlament commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Contra les Dones

Notícia del Parlament - 25 de novembre de 2021

El Parlament encén una espelma per cadascuna de les 41 víctimes de violència de gènere a Espanya durant el 2021.

El Parlament ha commemorat aquest dimarts el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones amb l'encesa de 41 espelmes en record de cadascuna de les víctimes que han mort aquest any a l'Estat espanyol i amb un minut de silenci.

L'acte ha estat presidit per Vicenç Thomas, president del Parlament. També hi han assistit portaveus i diputats de tots els grups parlamentaris, la directora de l'Institut Balear de la Dona, Maria Durán, i la lletrada oficiala major del Parlament, Esperança Munar

Intervenció del president del Parlament

El president de la cambra balear, Vicenç Thomas, ha obert l'acte i ha fet notar que el Parlament de les Illes Balears reafirma el seu compromís ferm amb la igualtat de gènere, els drets de les dones i nines i l'erradicació de qualsevol tipus de violència cap a les dones. Per al president del Parlament, la violència de gènere és una xacra social, un drama humà, per a totes aquelles dones que estan sotmeses a la por quotidiana, sentint-se amenaçades, incompreses i no escoltades. Aquesta violència no té cabuda en la societat que aspiram a ser, ni en la democràcia que volem consolidar i, per tant, cal eliminar-la de les nostres vides. Per a Thomas,  protegir a les víctimes no és una simple opció; és una obligació, perquè la violència masclista ens interpel·la a tots i a totes, i l’hem de combatre amb tots els mitjans al nostre abast.

El president del Parlament ha afirmat que és innegable que s’ha avançat molt en la lluita feminista, però encara queda camí per recórrer, i per aquest motiu, es fa necessari que recordem el que s'ha aconseguit i el que queda per arribar. En aquest sentit ha recordat el Pacte d'Estat contra la Violència masclista, que va suposar un abans i un després en el seu abordatge institucional, la Llei orgànica de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere, que canvià el paradigma, fent possible que en el nostre país, es reconegués la violència masclista com un tipus concret i específic de violència, que s'exerceix contra les dones pel fet de ser dones, i la Llei d'igualtat de dones i homes, aprovada al Parlament durant la novena legislatura, que preveu l'adopció de mesures per erradicar aquesta violència, i qualsevol forma d'assetjament per raó de gènere, amb la finalitat de garantir el dret a viure sense violència.

Finalment, Vicenç Thomas ha apel·lat a fer feina junts, promovent accions de prevenció i sensibilització, impulsant les mesures necessàries per protegir a les víctimes, combatre els posicionaments que propugnin la negació de la violència de gènere, o que rebutgin i menysprein la validesa de les polítiques públiques enfocades a la seva total erradicació i, junts, aconseguir que les pròximes generacions d'homes i dones visquin en igualtat, i que la violència masclista sigui una anomalia del passat.

Encesa d'espelmes

Tot seguit s'ha procedit a l'encesa d'espelmes per part d'Alberto Rosauro, director de Justícia Social, Feminisme i LGTBI de l’Ajuntament de Palma; Rosa Cursach, directora insular d’Igualtat i Diversitat del Consell de Mallorca; Javier de Juan, conseller de Presidència del Consell de Mallorca; Maria Duran, directora de l’Institut Balear de la Dona; Esperança Munar, oficiala major del Parlament de les Illes Balears; Patricia Font, en representació del grup parlamentari Mixt; Lina Pons, en representació del grup parlamentari El Pi-Proposta per les Illes Balears; Idoia Ribas, en representació del grup parlamentari VOX-Actua Illes Balears; Joana Aina Campomar, en representació del grup parlamentari MÉS per Mallorca; Patricia Guasp, en representació del grup parlamentari Ciudadanos; Esperança Sans, en representació del grup parlamentari Unidas Podemos; Núria Riera, en representació del grup parlamentari Popular; Silvia Cano, en representació del grup parlamentari Socialista; Marc Pérez-Ribas, secretari segon de la Mesa del Parlament; Joana Aina Campomar, secretària primera de la Mesa del Parlament; Juan Manuel Lafuente, vicepresident segon de la Mesa del Parlament; Gloria Pilar Santiago, vicepresidenta primera de la Mesa del Parlament; Mercedes Garrido, consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat del Govern de les Illes Balears; Aina Calvo, delegada del Govern a les Illes Balears i Vicenç Thomas, president del Parlament de les Illes Balears.

Ha clos l'acte un minut de silenci en memòria de totes les víctimes. 

Podeu visualitzar l'àlbum fotogràfic de l'acte clicant a l'enllaç següent [FOTOGRAFIES]

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

El ple en directe. La següent emissió serà: 30/de novembre/2021 - 10:00h

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Parlament de les Illes Balears

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201

Idioma:

    Nre. de visites : 28381850

Mapa Web