El Parlament acull la presentació de l'Anuari de la Joventut de les Illes Balears

Notícia del Parlament - 2 de desembre de 2021

https://youtu.be/dyculM7ZL-k

El Parlament de les Illes Balears ha acollit avui capvespre la presentació pública de l'Anuari de la Joventut de les Illes Balears 2021, resultat de la col·laboració entre l’Institut Balear de la Joventut (IBJOVE) de la Conselleria d'Afers Socials i Esports, la Direcció Insular de Participació i Joventut del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, la Fundació Guillem Cifre de Colonya de Colonya, Caixa d’Estalvis de Pollença, i el Grup d’Investigació i Formació Educativa i Social (GIFES) de la Universitat de les Illes Balears.

La presentació ha comptat amb la participació de Pablo Simón, professor de Ciència Política del departament de Ciències Socials de la Universidad Carlos III de Madrid, qui ha pronunciat a la Sala d'Actes de la Cambra la conferència “Una generació entre dues crisis: de la Gran Recessió a la pandèmia”. Abans de l'inici de l'acte, el president del Parlament, Vicenç Thomas, ha rebut en audiència Pablo Simón.

L'obertura de l'esdeveniment ha anat a càrrec de Gloria Santiago, vicepresidenta primera del Parlament, qui ha fet notar que el debat d’idees i la reflexió és un tret inseparable del Parlament,  a partir de dades rigoroses i fets demostrats. També s'ha felicitat per tenir una eina com l'anuari per analitzar una part de la nostra societat essencial per afrontar el present i el futur amb garanties, atès que és un objectiu prioritari atendre el paper que han de jugar els joves en la construcció d’una societat més solidària i justa és un objectiu prioritari. Santiago ha manifestat que "l'interès general ha de primar en totes les accions entre institucions i per això aquest exemple de col·laboració i ajuda mostra com treballant juntes es poden aconseguir millors avanços. La nostra obligació és atendre les diferents realitats de les persones joves, perquè de la seva empenta depèn el futur de la nostra comunitat. Per tant, tenim l'obligació de generar les oportunitats necessàries perquè puguin desenvolupar els seus projectes de vida i ho puguin fer a la nostra comunitat autònoma".

Tot seguit, han intervingut Belén Pascual, professora del departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques i coordinadora de l’Anuari de la Joventut, Josep A. Cifre, president de la Fundació Guillem Cifre de Colonya, Marta Carrió directora general d’Infància, Joventut i Famílies del Govern de les Illes Balears,  Maurici Mus, vicerector de Gestió i Política de Postgrau i Formació Permanent de la Universitat de les Illes Balears, Jaume Alzamora Riera, conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca i Assumpta Mas, directora de l’Observatori de la Joventut de les Illes Balears i membre de l’equip de l’Anuari de la joventut, qui ha presentat Pablo Simón per impartir la conferència sobre els àmbits on hi ha hagut un major impacte en temps de la COVID.

Contingut de l'Anuari

L’Anuari de la Joventut Illes Balears 2021 el formen 16 articles amb una sèrie d’indicadors i de reflexions sobre el context, les perspectives de futur i les vivències del jovent en temps de COVID: l’emancipació, la participació i la prevenció en serien les idees clau.

Les baixes expectatives de futur i la vulnerabilitat que pateixen els joves representen el fil conductor del conjunt d’articles monogràfics, que tracten sobre emancipació, ocupació, pobresa i participació a les Balears.

Què és l'Anuari de la Joventut?

L’Anuari de la Joventut de les Illes Balears és una publicació que constitueix un impuls al coneixement per millorar les realitats del jovent en la comunitat de les Illes Balears. Aquestes publicacions es construeixen a partir d’un  marc col·laboratiu de coneixement, entre les institucions públiques i la societat civil, que pretén contribuir al desenvolupament efectiu de les polítiques de joventut que són necessàries al nostre arxipèlag.

L’objecte principal de l’Anuari de la Joventut de les Illes Balears és millorar el coneixement i la comprensió de la situació dels joves a la comunitat autònoma de les Illes Balears i, al mateix temps, contribuir a cercar estratègies d’aproximació i resposta a les seves demandes i necessitats. L’Anuari de la Joventut de les Illes Balears es planteja com una publicació amb una periodicitat anual que posa a l’abast del públic interessat, professionals de l’àmbit de la joventut, responsables públics, membres d’associacions, professorat, estudiants, joves i la societat en general, informacions bàsiques sobre diversos aspectes que tenen a veure amb la realitat dels joves, sempre des d’una concepció àmplia i rigorosa.

Comptar amb un major coneixement sobre la realitat dels joves i les seves necessitats pot contribuir al seu benestar, així com al desenvolupament i la construcció d’una societat més equitativa, justa i respectuosa amb els drets socials. En aquest sentit, la divulgació i transferència de coneixements pot influir positivament sobre el disseny d’accions en matèria de joventut.

El primera anuari es presentà el passat novembre de l’any 2018, al teatre municipal Mar i Terra, i estava dedicat  principalment  al benestar psicològic  i emocional dels  joves.

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

No hi ha cap emissió en directe en aquests moments.
La següent emissió serà: dia 4/10/2022 a les 09:50h de la COMISSIÓ D'HISENDA I PRESSUPOSTS

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Parlament de les Illes Balears

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma,

Tel. 971 228 281

Fax 971 718 201

Idioma:    Nre. de visites : 39631927

Mapa Web