La Sala d'Actes acull la reunió de rendició de comptes de les propostes sorgides en el X Parlament Infantil

Notícia del Parlament - 20 de maig de 2022

L'objectiu d'aquesta jornada és donar seguiment a les demandes formulades per diferents consells de participació infantil i juvenil el passat 19 de novembre, al X Parlament Infantil.  

Aquest divendres a les 11.30, s'ha celebrat la sessió de control del passat X Parlament Infantil de les Illes Balears. La jornada, organitzada per UNICEF Comitè Balears, en col·laboració amb l'Oficina Balear de la Infància i l'Adolescència (OBIA) i el Parlament de les Illes Balears, ha comptat amb la participació d'infants representants dels consells de participació infantils de Formentera, Sant Josep de Sa Talaia, Palma, Calvià i Felanitx, reconegudes com a "Ciutats Amigues de la Infància".

En aquesta ocasió la temàtica s'ha centrat a les propostes que es van llençar per part dels infants i adolescents en el X Parlament Infantil del passat 19 de novembre per a la consecució de 2 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l´Agenda 2030: ODS 11- Ciutats i Comunitats Sostenibles i ODS 12- Producció i consum responsable.

Per part de les administracions públiques amb competències en les propostes presentades, han participat una representació d'elles, les quals van comptar amb torn de rèplica per part dels joves per a formular algunes preguntes i comentaris. 

Entre les persones assistents hi ha hagut la presència de representants del Govern, dels Consells Insulars així com representants en l'àmbit municipal de diferents municipis participants.

Entre d'altres, hi han estat presents la vicepresidenta primera del Parlament, Gloria Santiago; el secretari autonòmic de Sectors Productius i Memòria Democràtica del Govern, Jesús Jurado; el director general de Consum del Govern, Félix Alonso Cantorné; la directora general de Cooperació del Govern, Laura Celià; la directora general Recursos Hídrics, Joana M. Garau Muntaner; la directora de Menors i Família IMAS, Ma. Ángeles Fernández;  la consellera de Mobilitat del Consell de Menorca, Francesca Gomis; la consellera de Joventut del Consell d’Eivissa, Vanessa Parellada; el director insular de cultura, educació i patrimoni del Consell d'Eivissa Miquel Costa i representants de diversos municipis de les Illes. També eren presents a la Sala d'Actes seguint la reunió, diferents parlamentaris autonòmics.

En aquesta sessió s'ha generat un espai de reflexió i debat, on els infants i joves han posat de manifest la importància de la participació infantil i juvenil en els assumptes que són del seu interès, donant especial importància en el treball desenvolupat per les administracions públiques per l'assoliment de l'Agenda 2030.

El president del Parlament, Vicenç Thomas, ha donat la benvinguda als assistents i ha defensat que les reflexions i reivindicacions dels infants exigeixen una resposta per part de les administracions. Així mateix, ha destacat el compromís del Parlament amb els drets de la infància i la feina que impulsa UNICEF per garantir el seu acompliment.

Han acompanyat el president de la cambra a la Sala d'Actes el director de l’Oficina Balear de la Infància i l'Adolescència (OBIA), Josep Lluís Riera i la presidenta d’UNICEF Comitè Balears, Mercedes del Pozo.

Ha clausurat la jornada la vicepresidenta primera del Parlament, Gloria Santiago. 

ÀLBUM FOTOGRÀFIC

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

PLE DEL PARLAMENT en directe.
Vegeu la sessió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Parlament de les Illes Balears

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201

Idioma:

    Nre. de visites : 37963971

Mapa Web