El Parlament acollirà les finals de les lligues de debat de la UIB

Notícia del Parlament - 3 de març de 2023

La Universitat de les Illes Balears i el Parlament de les Illes Balears signen un conveni de col·laboració per organitzar les finals de la IX Lliga de Debat Universitari de la UIB i la II Lliga de Debat Sènior de la UOM que se celebraran dia 10 de març i 4 de maig.

Àlbum fotogràfic

Aquest divendres, 3 de març, el president del Parlament de les Illes Balears, Vicenç Thomas i la vicerectora de Projecció Cultura i Universitat Oberta, Magdalena Brotons, han signat el conveni per poder celebrar, a la Sala de les Cariàtides de la cambra autonòmica, les finals de les lligues de debat. També hi han estat presents Carmen Touza, vicerectora d’Estudiants, i la lletrada oficiala major del Parlament, Esperança Munar

En concret, es tracta de la IX Lliga de Debat Universitari de la UIB, organitzada pel Servei d’Activitats Culturals de la UIB, i de la II Lliga de Debat Sènior de la UOM, organitzada per la Universitat Oberta per a Majors i les finals se celebraran dia 10 de març i dia 4 de maig

Ambdues lligues tenen com a objectiu potenciar el debat i la confrontació d’arguments entre estudiants universitaris amb la finalitat de millorar-ne els dots d’oratòria i fomentar la tolerància envers les opinions contràries.

IX Lliga de Debat Universitari de la UIB

La Lliga de Debat Universitari és una competició dialèctica en la qual, durant una setmana, diferents equips d’estudiants universitaris debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’objectiu de la competició és fomentar l’ús de la paraula i potenciar capacitats com el treball en equip, l’argumentació i la posada en escena i la relació amb estudiants d’altres universitats.

Mesos abans del començament de la Lliga es fa públic el tema del debat. Durant la competició, els equips no coneixen quina posició han de defensar (a favor o en contra) fins uns minuts abans de començar cada enfrontament. Un equip de jutges decideix quina argumentació s’ha realitzat amb el màxim rigor i de la forma més convincent possible, d’acord amb els criteris establerts a les bases de la competició.

El tema de debat en llengua catalana serà “És sostenible el turisme?” El tema de debat en llengua castellana serà: “¿Es adecuado considerar la energía nuclear como una energía verde (para la transición energética)?”.

 II Lliga de Debat Sènior de la UOM

La Lliga de Debat Sènior és una competició dialèctica que vol posar de manifest habilitats tan importants per a la vida quotidiana com són l'oratòria, el treball en equip, la creativitat, l'anàlisi, la planificació i la presa de decisions. El procés de documentació, la coordinació i el treball en grup, la construcció d'un discurs de qualitat i el desenvolupament d'habilitats socials, entre d'altres, són aspectes relacionats amb l'esperit crític i l'exercici d'una ciutadania democràtica al llarg de la vida. Pel que fa al debat de la II Lliga Sènior de la UOM el tema serà: “L'humor té límits?”

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

No hi ha cap emissió en directe en aquests moments.
La següent emissió serà: dia 28/03/2023 a les 09:00h del Ple del Parlament de les Illes Balears

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Idioma:    Nre. de visites : 45600778

Mapa Web

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201