El Parlament presenta la 'Primera Setmana de la Infància'

Notícia del Parlament - 16 de novembre de 2015

El Parlament de les Illes Balears, juntament amb l'Oficina de Defensa dels Drets dels Menors i UNICEF-Comitè Balears, ha organitzat una sèrie d'actes per commemorar el Dia Internacional de la Infància, que se celebra el proper divendres 20 de novembre. 

La presidenta del Parlament, Xelo Huertas, juntament amb el director de l'Oficina de Defensa del Menor, Joan Marc Tur, i la presidenta d'UNICEF-Comitè Balears, Raquel Pérez, han ofert avui matí una conferència de premsa per presentar els actes que el Parlament acollirà  al llarg de la setmana per commemorar el Dia Internacional de la Infància; el tractat que més suport ha rebut al llarg de la història, amb la ratificació de gairebé 190 països.

Raquel Pérez ha considerat que “per avançar en la protecció infantil, una de les claus principals és la garantia de la supervivència. I aquí, encara tenim una assignatura pendent: cada dia, moren al món 8.000 infants menors de 5 anys a causa de la desnutrició”. Per això, i per millorar la situació actual de la infància, des d’UNICEF, s’ha proposat: “que s’augmenti la inversió pública a Espanya en polítiques de protecció social , a les famílies i infància; que es disminueixi l’abandonament escolar a un 15% l’any 2020, d’acord amb el compromís del Programa Nacional de Reformes i, finalment, que s’incrementi el fons d’Ajuda Oficial al Desenvolupament”.

Joan Marc Tur ha centrat la seva intervenció en els nins que “pateixen en silenci situacions de violència que posen en perill la seva vida i que condicionen el seu desenvolupament”. Per això, per a Tur, és necessari “invertir en prevenció i en sensibilització i hem de fer notar la necessitat de denunciar, identificar i protegir aquests tipus de situacions”. “Una societat sana és mesura pel grau de protecció a la infància”, ha conclòs el director de l’Oficina de Defensa del Menor.

Per cloure la presentació dels actes, la presidenta del Parlament, Xelo Huertas, ha formulat a tots els presents un desig de futur “per quan se celebri la segona setmana de la infància, es pugui afirmar que tots els mals de la desnutrició i el maltractament infantil estan eradicats i que els nins i nines puguin tenir una infància com cal”.

Durant la presentació dels actes, hi eren presents els alumnes de l’IES Josep Sureda i Blanes de Palma, els quals realitzaven una visita guiada per conèixer el Parlament.

Els actes

Els actes previst que es desenvoluparan al Parlament durant aquesta Primera Setmana de la Infància són els següents:

A partir d’avui i fins al divendres dia 20 de novembre, una exposició itinerant sobre els drets dels nins, patrocinada per la Direcció General de Cooperació de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, podrà ser visitada a la seu del Parlament.

Dimarts dia 17, abans de començar la sessió plenària, un grup d'alumnes de l'IES Josep Sureda i Blanes llegiran una declaració institucional sobre els drets dels nins.

Divendres, dia 20 de novembre, a les 11.00 h, tendrà lloc l'acte central amb la celebració d'una sessió plenària extraordinària amb motiu del IV Congrés de la Infància.

Finalment, dia 26 de novembre, es realitzarà una escenificació de procés electoral a càrrec dels alumnes de sisè de primària del CEIP Gabriel Comas i Ribas d’Esporles

 

Més informació ...
Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

No hi ha cap emissió en directe en aquests moments.
La següent emissió serà: dia 12/12/2023 a les 09:00h del Ple del Parlament de les Illes Balears

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Idioma:    Nre. de visites : 54766763

Mapa Web

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201