Més de 500 alumnes participen en el lliurament dels premis del concurs de dibuix i redacció del Parlament

Notícia del Parlament - 18 de març de 2019

El Parlament organitza actes a cada una de les illes per procedir al lliurament dels premis i agrair als escolars i als centres la participació en aquesta nova edició del concurs.

 

El Parlament ha començat els actes de lliurament dels premis als guanyadors del XV concurs de dibuix Un Parlament per a tots i totes i la XII concurs d’expressió escrita Valors i Parlament que anualment organitza la institució entre els escolars de 6è de primària de les Balears, i els de 5è que hagin visitat la seu del Parlament,

Avui matí, davant un auditori de més de 500 nins i nines, s’han lliurat els premis a les categories “Illes Balears”, “Especials Illes Balears” i “Mallorca”, en un acte celebrat al Conservatori de Música de les Balears (Palma) i que ha comptat amb la presència del president del Parlament, Baltasar Picornell, del vicepresident primer de la Mesa Vicenç Thomàs i de la secretària primera Joana Aina Campomar. També hi ha assistit conseller d’Educació i Universitat, Martí March, i el director general d’Innovació, Jaume Ribas.

El president del Parlament, Baltasar Picornell, ha volgut expressar una gran satisfacció per l’elevada participació d’enguany, la més alta de totes les edicions (2.329 dibuixos i més de 1.354 redaccions provinents de 81 centres de les Illes Balears). Picornell, durant les paraules que ha adreçat a tots els nins i nines participants, ha fet notar que “l’objectiu d’aquests premis és que treballeu els valors que envolten el Parlament i la democràcia i que reflexioneu sobre el nostre model de convivència. Com heu pogut veure, l’única via per conviure totes juntes és poder decidir entre totes i tots, participar per arribar a acords i trobar camins compartits.” En aquest sentit el president ha manifestat que el Parlament “no és més que una eina per fer possible allò que la societat vol, per això és tan important que totes ens interessem, participem i opinem sobre la nostra forma de convivència. Perquè si la societat no té uns objectius, un ideal a seguir, una proposta de com fer les coses millor, el Parlament no pot avançar”, ha afegit Picornell.

Premis

De la categoria “Illes Balears”, el primer premi de dibuix ha correspost a Maria Capellà Alcover, del CEIP Joan Mas i Verd (Montuïri), el segon a Carmen Agüera García, del C Luís Vives (Palma) i el tercer a Selena Ezara Tame Marí , del CEIP L’Urgell.

Pel que fa als premis Illes Balears de redacció, el primer premi ha estat per a Javier Herrero Torelló, del CEIP Port de Pollença; el segon per a Sarita Stanimirova Mincheva, del CC Sant Vicenç de Paül (Palma-Cas Capiscol); i el tercer, per a Sandra Vadell Farrús, del CC Santa Mònica (Palma).

De la categoria ‘Mallorca’, el primer premi de dibuix ha correspost a Laetitia Richelmann, del Queen’s College (Palma) i el primer premi de redacció a Marc Sánchez Alonso, del CC Beata Francinaina Cirer (Inca).

Finalment, de la categoria ‘Especials Illes Balears’, s’han atorgat els premis als treballs més originals de redacció a Júlia Amengual Sansó, del CEIP Es Cremat (Vilafranca); i de dibuix a Mar Abellán López, del CEIP Marian Aguiló (Palma). El premi al millor lema ha estat per a Enric González Obrador, del CEIP Gabriel Janer Manila (Marratxí).

Dijous que ve, dia 21 de març, es lliuraran els premis categoria ‘Eivissa’, divendres, dia 22 de març, els premis de la categoria ‘Formentera’ i, dilluns, dia 25 de març, els premis categoria ‘Menorca’,  en actes que se celebraran a cada una de les illes.

Maria Capellà Alcover, del CeIP Joan Mas i Verd (Montuïri), ha guanyat el primer premi de dibuix categoria 'Illes Balears'.

Javier Herrero Torelló, del CEIP Port de Pollença, és el guanyador de redacció, categoria 'Illes Balears'.

Més informació ...
Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

No hi ha cap emissió en directe en aquests moments.
La següent emissió serà: dia 12/12/2023 a les 09:00h del Ple del Parlament de les Illes Balears

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Idioma:    Nre. de visites : 54767093

Mapa Web

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201