Estudiants menorquins reben els premis del concurs "Un Parlament per a tots i totes"

Notícia del Parlament - 25 de març de 2019

S'han lliurat els premis als guanyadors de la categoria "Menorca" del concurs de dibuix i expressió escrita i del centre més implicat en el concurs. Menorca hi ha participat amb 261 dibuixos i 201 redaccions de 10 centres escolars.

Avui matí, a la Sala Multifuncional de l’Ajuntament d’Es Mercadal, s’ha celebrat l’acte de lliurament de premis als guanyadors de la categoria "Menorca", del XV concurs de dibuix i XII concurs d’expressió escritaUn Parlament per a tots i totes”, que anualment organitza la cambra autonòmica entre els escolars de 6è de primària de les Balears i els de 5è que hagin visitat la seu del Parlament.

A la cerimònia, que ha estat encapçalada pel president del Parlament, Baltasar Picornell, també hi han assistit la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, el vicepresidet primer de la Mesa del Parlament, Vicenç Thomàs, el batle de l’Ajuntament d’Es Mercadal, Francesc Xavier Ametller; el delegat territorial d'Educació a Menorca, Joan Marqués; i els diputats autonòmics: Elena Baquero, Mesericòrdia Sugrañes, Maria José Camps i Juan Manuel Lafuente

El president del Parlament, Baltasar Picornell, ha volgut expressar una gran satisfacció per l’elevada participació d’enguany, la més alta de totes les edicions (2.329 dibuixos i més de 1.354 redaccions provinents de 81 centres de les Illes Balears). Picornell, durant les paraules que ha adreçat a tots els nins i nines participants, ha fet notar que “l’objectiu d’aquests premis és que treballeu els valors que envolten el Parlament i la democràcia i que reflexioneu sobre el nostre model de convivència. Com heu pogut veure, l’única via per conviure totes juntes és poder decidir entre totes i tots, participar per arribar a acords i trobar camins compartits.” En aquest sentit el president ha manifestat que el Parlament “no és més que una eina per fer possible allò que la societat vol, per això és tan important que totes ens interessem, participem i opinem sobre la nostra forma de convivència. Perquè si la societat no té uns objectius, un ideal a seguir, una proposta de com fer les coses millor, el Parlament no pot avançar”, ha afegit Picornell.

La participació dels escolars en aquesta nova edició de divulgació institucional organitzada per la cambra amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears, ha consistit en la realització d’un dibuix que representa les funcions i l’organització del Parlament, acompanyat d’un lema, i en la redacció d’un escrit sobre el tema “Valors i Parlament”.

Els concursos de dibuix i d’expressió escrita varen ser oferts a principi de curs a tot l’alumnat de 6è de primària de tots el centres educatius de les Illes Balears i han tingut la millor acollida de totes les edicions, tant entre els centres, com entre el professorat i els alumnes, amb una participació de 2.329 dibuixos i 1.354 redaccions, de 81 centres.

Menorca hi ha participat amb 260 dibuixos i 201 redaccions d’10 centres escolars.

CENTRES PARTICIPANTS

Els centres escolars de Menorca que assistiran a l'acte de lliurament de premis són: CEIP Mare de Déu del Toro (Es Mercadal), CC La Salle (Alaior), CC Ntra. Sra. de la Consolació (Ciutadella),  CP Pintor Torrent (Ciutadella), CC Sant Josep (Maó), CEIP Castell de Santa Àgueda (Ferreries), CC Sant Francesc d'Assís (Ferreries), CEIP Mateu Fontirroig (Maó), CEIP Ángel Ruiz y Pablo (Es Castell).

ELS PREMIATS

El 1r premi dibuix ha correspost a Ariel Grande Barber, del CEIP Ángel Ruiz i Pablo (Es Castell). El 2n premi de dibuix han correspost a Mariona Ramón Ferrer, del CEIP Castell de Santa Àgueda (Ferreries); mentre que els dos 3r premis de dibuix l’han guanyat Óscar Nieto Escamilla, del CEIP Mare de Déu del Toro (Es Mercadal) i Yasmine Baghli, del CEIP Mateu Fontirroig (Maó).

El 1r premi redacció ha correspost a Aixa Taltavull Salord, del CC Nostra Senyora de la Consolació (Ciutadella). El 2n premi de redacció l’ha guanyat Elena Jaume Pozo, del CEIP Pintor Torrent (Ciutadella); mentre que els dos 3r premis de redacció l’han guanyat Pablo Romero García, del CC Sant Josep (Maó) i Cayetana Casals Vázquez, del Col·legi Sant Francesc d’Assís (Ferreries). 

També s’ha lliurat el premi al centre més implicat en el concurs que ha correspost al CC La Salle (Alaior).

Durant l’acte tots els estudiants han rebut obsequis per la seva participació.

Els dibuixos i les redaccions premiades es publicaran en el Calendari 2020 que anualment edita el Parlament.

 

Més informació ...
Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

No hi ha cap emissió en directe en aquests moments.
La següent emissió serà: dia 12/12/2023 a les 09:00h del Ple del Parlament de les Illes Balears

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Idioma:    Nre. de visites : 54704155

Mapa Web

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201