1.350 persones han visitat el Parlament en la Nit de l'Art

Notícia del Parlament - 23 de setembre de 2023

L’edifici que alberga la seu del poder legislatiu de les Illes Balears s’ha tornat a sumar a aquesta cita cultural.

ÀLBUM FOTOGRÀFIC

El Parlament ha obert les portes a la ciutadania per dotzena vegada amb motiu de la celebració de la Nit de l’Art de Palma. Entre les 7 del capvespre i les 12 de la nit, 1.350 assistents han visitat l’edifici que va albergar la seu del Círculo Mallorquín, la xifra més elevada de les darreres cinc edicions, i han pogut contemplar les obres d'art exposades a les sales principals. El president del Parlament, Gabriel Le Senne, ha rebut els primers visitants ha recorregut les estances de la cambra. 

La visita ha començat per la planta noble, declarada Monument Historicoartístic Local per l’Acadèmia de San Fernando de Madrid. En aquest punt, s’ha posat a disposició dels assistents una audioguia accessible a través del telèfon mòbil, escanejant un codi QR. 

Els visitants han pogut accedir a la sala de Plens o de les Cariàtides, que conserva tots els elements pictòrics, escultòrics, arquitectònics i ornamentals dissenyats per Ricard Anckermann, així com la sala de Passes Perdudes. També han pogut veure la sala del Senat, que manté la decoració i el mobiliari originals de l'època del Círculo Mallorquín, amb els retrats dels qui han estat presidents i presidentes de la cambra. I, a més, s’ha obert al públic la sala Montenegro, que pren el nom de Roberto Montenegro, autor dels panells que decoren les seves parets, alguns dels quals s’han restaurat recentment.

A la mateixa planta de la seu del Parlament, els visitants han pogut contemplar les pintures exposades a les diferents estances, obres de nombrosos autors com ara Pizá, Ribas, Torrent, Vives Llull, Puget, Tarrassó i Maraver, entre d'altres. Destaquen els quatre quadres de gran format que el Parlament conserva del concurs de pintura que convocà el Círculo Mallorquín l’any 1897 dels reconeguts autors Anckermann, Rosselló, Cerdà i Bauzà.

Aquesta Nit de l’Art, les persones que han visitat el Parlament també han pogut accedir a la primera planta de l’edifici on es troben la Biblioteca de la cambra i la sala Verda, en la qual es celebren les sessions de les comissions parlamentàries.

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

No hi ha cap emissió en directe en aquests moments.
La següent emissió serà: dia 12/12/2023 a les 09:00h del Ple del Parlament de les Illes Balears

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Idioma:    Nre. de visites : 54778700

Mapa Web

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201