El Ple aprova la Llei per prevenir la celebració de festes i activitats molestes en habitatges que es comercialitzin com a estades turístiques

Notícia del Parlament - 3 de juny de 2025

També ha convalidat el Decret Llei 5/2025 i ha substanciat les preguntes de control, una interpel·lació, una moció i dues compareixences.

 

El Ple del Parlament de les Illes Balears s'ha reunit avui matí, dia 3 de juny de 2025, per substanciar els punts de l'ordre del dia següents:

 

PREGUNTES

El primer punt ha correspost a la formulació de les preguntes de control (19) per part dels grups parlamentaris als membres del Govern de les Illes Balears, amb sol·licitud de resposta oral davant el Ple.

 

INTERPEL·LACIÓ

Al segon punt de l’ordre del dia s'ha substanciat la Interpel·lació del Grup Parlamentari Mixt-MÉS per Menorca, relativa a política general del Govern en matèria de connectivitat. (RGE núm. 5281/2024)

El diputat Josep Castells ha interpel·lat, José Luis Mateo, conseller d’Habitatge, Territori i Mobilitat del Govern de les Illes Balears, perquè doni explicacions sobre els motius o propòsits de la conducta de l’executiu en qüestions de la política general referida.

 

MOCIÓ

Al tercer punt de l’ordre del dia que correspon al debat i a la votació de la Moció (RGE núm. 8488/25), del Grup Parlamentari Socialista, relativa a la política general en matèria de costes, derivada del debat de la Interpel·lació RGE núm. 4987/23, que ha estat APROVADA parcialment amb la redacció i els resultats de les votacions següents: 

Text i votació de la Moció presentada pel Grup Parlamentari Socialista, defensada per Pilar Carbonero, relativa a política general en matèria de costes.

1.- El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a garantir la transparència en l’elaboració de la Llei de gestió integral del litoral mitjançant la publicació immediata i accessible de tots els documents vinculats al procés al portal de participació ciutadana del Govern per garantir la possibilitat de consulta i participació efectiva de la ciutadania i dels agents socials i institucionals implicats.

Aprovat per 49 vots a favor i 6 abstencions (Buades i VOX).

2. El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a adaptar el projecte de Llei d’ordenació i gestió integral del litoral als principis i requisits establerts pel Protocol relatiu a la gestió integrada de les zones costaneres de la Mediterrània, subscrit per Espanya. Aquest protocol estableix les bases per a una gestió sostenible, integrada i participativa del litoral, amb mesures que garanteixin la protecció dels ecosistemes, l’ordenació i limitació d’activitats i construccions a primera línia de mar, la conservació de la biodiversitat marina i terrestre, i la coherència entre les polítiques territorials, ambientals i econòmiques. Igualment, insta a assegurar la definició i la incorporació d’indicadors socioeconòmics, ambientals i de governança que permetin fer un seguiment rigorós i transparent de la implementació de cada acció política prevista.

Rebutjat per 32 vots en contra (Cardona, Buades, Mixt-Córdoba, VOX i Popular) i 23 vots a favor (Mixt-Unides Podem, Mixt-MÉS per Menorca, MÉS per Mallorca i Socialista).

3. El Parlament de les Illes Balears manifesta el seu suport ferm al concepte de domini públic maritimoterrestre com a bé comú inalienable, de titularitat estatal però d’ús col·lectiu, i insta el Govern de les Illes Balears a defensar activament el lliure accés de tota la ciutadania al litoral i a les platges. Així mateix, rebutja qualsevol iniciativa que, sota criteris d’ús o activitat econòmica, pretengui prioritzar interessos privats o lucratius per damunt del principi de preservació i ús públic del litoral.

Rebutjat per 32 vots en contra (Cardona, Buades, Mixt-Córdoba, VOX i Popular) i 23 vots a favor (Mixt-Unides Podem, Mixt-MÉS per Menorca, MÉS per Mallorca i Socialista).

4. El Parlament de les Illes Balears rebutja la concepció reduccionista del litoral com un espai destinat exclusivament a usos turístics o nàutics, i insta el Govern de les Illes Balears a coordinar i definir, amb els consells insulars i ajuntaments, les bases per a una ordenació del litoral basada en criteris d’equitat territorial, capacitat d’acollida i preservació dels ecosistemes, i a garantir la convivència respectuosa entre tots els usos i col·lectius.

Rebutjat per 32 vots en contra (Cardona, Buades, Mixt-Córdoba, VOX i Popular) i 23 vots a favor (Mixt-Unides Podem, Mixt-MÉS per Menorca, MÉS per Mallorca i Socialista).

5. El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a impulsar polítiques de conservació i restauració dels hàbitats marins i costaners com a estratègia fonamental per fer front als efectes del canvi climàtic, en col·laboració amb la comunitat científica, a assumir com a referent estratègic la Llei de restauració de la naturalesa aprovada pel Parlament Europeu, i a promoure la seva aplicació efectiva al territori balear mitjançant l’adopció de mesures, programes i instruments normatius que contribueixin a la restauració d’ecosistemes degradats, especialment en zones costaneres i marines, d’acord amb els objectius europeus de recuperació del 30% dels ecosistemes en mal estat abans de 2030, a través de la coordinació institucional i la participació activa de la comunitat científica, els consells insulars i la societat civil en el desplegament d’aquesta normativa.

Aprovat per 49 vots a favor i 6 vots en contra (Buades i VOX).

6. El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a adoptar, de manera immediata i dins l’àmbit de les seves competències, mesures urgents i efectives per fer front a la saturació i la massificació nàutica i sobre la franja del litoral i a garantir la seguretat dels usuaris de la mar, la regulació d’accessos, la protecció dels ecosistemes litorals, la delimitació de zones de reducció de velocitat per embarcacions a motor, la regulació pública de les zones de fondeig recreatiu en base a la capacitat de càrrega, els usos de cartografia oficial i l'enfortiment dels mecanismes de control i vigilància.

Aprovat per 48 vots a favor i 6 abstencions (Buades i VOX).

7. El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a garantir de manera estable i suficient la vigilància i el control de les activitats que es desenvolupen al litoral en l’àmbit de les seves competències i a procurar la coordinació operativa, la implantació d’eines tecnològiques avançades i la unificació d’objectius dels diferents serveis de vigilància marítima existents, com el servei de vigilància de la posidònia i el nou servei anunciat per la Conselleria de la Mar i del Cicle de l’Aigua amb 22 embarcacions, amb l’objectiu d’optimitzar els recursos públics, evitar duplicitats i assegurar una actuació eficaç en les activitats al litoral, la protecció dels hàbitats marins, el control dels fondejos, la seguretat de la navegació i el compliment de la normativa vigent, i a augmentar la capacitat de resposta davant situacions de pressió, massificació o conflictes d’usos.

Aprovat per 49 vots a favor i 6 abstencions (Buades i VOX).

8. El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a promoure, de manera coordinada, la implantació sistemàtica, ampliada i actualitzada de l’abalisament de les platges i zones de bany, especialment en aquells trams del litoral que presenten una elevada concurrència d’usos o conflictes entre embarcacions i banyistes, a garantir la seguretat de les persones i a establir una ordenació clara de l’espai litoral, d’acord amb els principis de sostenibilitat i capacitat de càrrega.

Rebutjat per 32 vots en contra (Cardona, Buades, Mixt-Córdoba, VOX i Popular) i 23 vots a favor (Mixt-Unides Podem, Mixt-MÉS per Menorca, MÉS per Mallorca i Socialista).

9. El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a accelerar la instal·lació i la posada en funcionament dels camps de boies ecològiques anunciats arreu del litoral balear, amb l’objectiu d’ordenar el fondeig d’embarcacions recreatives, protegir les praderies de posidònia oceànica i reduir la pressió ambiental derivada de la massificació nàutica. Així mateix, insta el Govern a prioritzar les zones amb major pressió estival i a garantir una gestió pública i ambientalment responsable.

Aprovat per 49 vots a favor i 6 abstencions (Buades i VOX).

10. El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a coordinar i dur a terme les modificacions necessàries que permetin adaptar la normativa amb l’objectiu de limitar l’activitat de lloguer d’embarcacions i vaixells d’esbarjo i assegurar una ordenació efectiva de l’activitat nàutica recreativa a les Illes Balears compatible amb la capacitat de càrrega del litoral i la preservació d’espais vulnerables.

Aprovat per 49 vots a favor i 6 vots en contra (Buades i VOX).

11. El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a sol·licitar al Govern d’Espanya la constitució de la comissió bilateral amb el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) amb l’objectiu de definir i acordar les mesures de protecció necessàries per a la tramitació de la declaració de la Zona Marina Especialment Sensible (ZMES) de la mar balear davant l’Organització Marítima Internacional, que permet reconèixer la singularitat de l’arxipèlag i establir instruments d’intervenció efectiva sobre l’activitat nàutica recreativa, especialment en un context de massificació i pressió ambiental creixent sobre el litoral balear.

Rebutjat per 31 vots en contra (Cardona, Buades, Mixt-Córdoba, VOX i Popular) i 23 vots a favor (Mixt-Unides Podem, Mixt-MÉS per Menorca, MÉS per Mallorca i Socialista).

12. El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a continuar, en el marc de les seves competències, amb la regulació i el control de l’activitat de les motos nàutiques al litoral balear, amb l’objectiu de garantir la seguretat dels banyistes, la protecció dels ecosistemes marins i la convivència d’usos al litoral, establint la delimitació de zones específiques per a la seva circulació, la prohibició d’accés a àrees naturals sensibles, l’increment de les inspeccions sobre lloguers no autoritzats, l’obligatorietat d’ús de canals abalisats i la reducció dels nivells acústics així com regular l’ús públic de les rampes de varada, basats en la transparència, l’equitat i l’adaptació a les necessitats dels usuaris recreatius, esportius i tradicionals, evitant l’ocupació abusiva per activitats comercials no autoritzades, assegurant la convivència respectuosa.

Aprovat per unanimitat. Esmena del GP Popular (10161)

13. El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a fomentar activament la transició cap a una nàutica més sostenible mitjançant mesures específiques de suport a l’ús d’embarcacions de baix impacte ambiental i embarcacions elèctriques mitjançant mesures de suport i adaptació d’infraestructures.

Aprovat per 48 vots a favor i 6 vots en contra (Buades i VOX).

14. En relació amb la vigilància i protecció de la posidònia balear de l'illa de Menorca, el Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a implementar les mesures necessàries i a dotar dels recursos necessaris (patrons, embarcacions i noves tecnologies) per tal d'evitar que es torni a repetir la manca de recollida i/o bolcat de més de 20.000 dades de comprovació d'embarcacions en relació amb la vigilància i protecció de la posidònia succeïda l'estiu passat.

Esmena del GP Mixt-Unides Podem.

Aprovat per 49 vots a favor, 1 vot en contra (Buades) i 5 abstencions (VOX).

15. En relació amb la vigilància i protecció de la posidònia balear de l'illa de Menorca, el Parlament de les Illes Balears insta al Govern de les Illes Balears a reforçar les mesures de vigilància i protecció de la posidònia balear, ampliant els horaris i la temporada, adaptant-la a la desestacionalització i un servei de guarda tot l’any.

Esmena del GP Mixt-Unides Podem.

Aprovat per 49 vots a favor i 6 abstencions (Buades i VOX).

16. En relació amb la vigilància i protecció de la posidònia balear de l'illa de Menorca, el Parlament de les Illes Balears insta al Govern de les Illes Balears a encarregar estudis de capacitat de càrrega en les zones més freqüentades de fondeig.

Esmena del GP Mixt-Unides Podem.

Aprovat per 48 vots a favor i 6 abstencions (Buades i VOX).

Aquest text està pendent de revisió i correcció. El text oficial serà el que es publicarà al Butlletí Oficial del Parlament de les Illes Balears.

El Grup Parlamentari Popular ha presentat cinc esmenes, de les quals una d’elles ha estat acceptades pel grup proposant.

El Grup Parlamentari Mixt-Unides Podem ha presentat tres esmenes, les quals han estat acceptades pel grup proposant.

 

COMPAREIXENÇA DEL CONSELLER PER COMPLIMENT PNL

 

El quart punt de l’ordre del dia ha correspost a la compareixença del conseller d’Educació i Universitats per tal d’informar sobre el compliment del punt 4 de la Resolució derivada de la Proposició no de llei RGE núm. 8576/23, relativa a dia per a l’erradicació de les violències masclistes “S’ha acabat!” (escrit RGE núm. 8260/25, del Grup Parlamentari MÉS per Mallorca).

La diputada Marta Carrió, del GP MÉS per Mallorca, ha interpel·lat el conseller d’Educació i Universitats, Antoni Vera, davant l’argumentació que fa més de sis mesos la Conselleria no ha executat aquest punt de la PNL:

El Parlament de les Illes Balears insta al Govern de les Illes Balears a desenvolupar el II Pla de Coeducació de les Illes Balears com a mesura de prevenció dels nostres infants.

 

COMPAREIXENÇA DEL CONSELLER PER COMPLIMENT RESOLUCIÓ DEBAT POLÍTICA GENERAL DE 2024

 

El cinquè punt de l’ordre del dia ha consistit en la compareixença de José Luis Mateo, conseller d’Habitatge, Territori i Mobilitat del Govern de les Illes Balears, per tal d’informar sobre el compliment del punt 33 de les Resolucions derivades del Debat de política general sobre l’acció política i de govern de 2024. Aquest punt instava el Govern a treballar de forma decidida per reduir la pressió automobilística a les Illes Balears i assegurar que el turisme no impedia el dret de desplaçament dels illencs (escrit RGE núm. 8533/25, del Grup Parlamentari MÉS per Mallorca).

Ha interpel·lat el conseller Costa el diputat Ferran Rosa.

 

DECRET LLEI 5/2025 EN MATÈRIA DE CAPITALITAT PALMA I EIVISSA I TRANPORTS RESIDUS DE FORMENTERA A EIVISSA

 

A continuació, al sisè punt de l’ordre del dia, s’ha CONVALIDAT el Decret llei 5/2025, de 16 de maig, de mesures extraordinàries i urgents en matèria de capitalitat de Palma i Eivissa, de Menorca Reserva de Biosfera i de transport interinsular de residus de Formentera a Eivissa (RGE núm. 9561/25) per 30 vots a favor (Francisco José Cardona, Mixt-Llorenç Córdoba, 5 diputats VOX, Popular), 22 en contra (Mixt-Unides Podem, Mixt-MÉS per Menorca, MÉS per Mallorca, Socialista) i 2 abstencions (Agustín Buades, Idoia Ribas).

El Grup Parlamentari Socialista ha demanat que la proposta sigui tramitada com a Projecte de llei, petició que ha estat REBUTJADA per 32 vots en contra (Xisco Cardona, Mixt-Llorenç Córdoba, Mixt-MÉS per Menorca, 5 diputats VOX, Popular), 22 vots a favor (MÉS per Mallorca, Socialista, Agustín Buades, Idoia Ribas) i 1 abstenció (Mixt-Unides Podem).

La iniciativa fou aprovada dia 16 de maig de 2025  pel Consell de Govern del Govern de les Illes Balears [Nota informativa GOIB]  i entrà al registre del Parlament de les Illes Balears dia 22 de maig de 2025 per sotmetre’l al debat de i votació sobre la seva validació o derogació per part de la cambra autonòmica en sessió plenària. (RGE 9561/2025).

Debat plenari

El debat del Decret llei substanciat avui migdia durant la sessió s’ha encetat amb la intervenció del conseller Antoni Costa, conseller d’Economia, Hisenda i Innovació del Govern de les Illes Balears, per fer l’exposició de les raons per les quals el decret llei ha estat promulgat.

Tot seguit, al torn a favor de la validació del Decret, han intervingut els diputats: Sergio Rodríguez (VOX) i Cristina Gil (Popular).

Pel que fa, al torn en contra de la validació del Decret, han intervingut els diputats: Marc Pons (Socialista), Lluis Apesteguia  (MÉS per Mallorca), Joana Gomila (Mixt-MÉS per Menorca) i Cristina Gómez (Mixt-Unides Podem).

Resum del contingut

El Ple del Parlament ha validat avui el Decret llei de mesures extraordinàries i urgents relatives a les lleis de capitalitat de Palma i d’Eivissa, de Menorca Reserva de Biosfera i del transport interinsular de residus de Formentera a Eivissa. El nou Decret planteja que les transferències mínimes anuals vinculades a la Llei de capitalitat de Palma i d’Eivissa i l’aportació per a Menorca siguin de 33 milions d’euros anuals, en total. Així mateix, preveu la possibilitat de finançar el trasllat de residus de Formentera a Eivissa per tractar-los. Així, en primer lloc, es reconeixen i transfereixen 50 milions d’euros a l’Ajuntament de Palma, corresponents a les anualitats de 2024 i de 2025. A més, es modifica amb caràcter permanent la Llei de capitalitat de Palma.

En la mateixa línia, es modifiquen la Llei de capitalitat d’Eivissa i la Llei de Menorca Reserva de Biosfera, de manera que també s’asseguren en aquests casos determinades aportacions anuals mínimes, de 4 milions d’euros per a l’Ajuntament d’Eivissa i de 4 milions més per al Consell de Menorca.

A més, es modifica la Llei de mesures urgents de simplificació i racionalització administratives de les administracions públiques de les Illes Balears. D’aquesta manera, el règim excepcional que preveu respecte del possible cofinançament de la CAIB de determinades polítiques públiques amb competències concurrents o amb finançament, estatal o europeu, a favor de l’Administració de la Comunitat Autònoma però amb destinació a despeses o inversions de competència insular o municipal, inclourà expressament les matèries esmentades.

En el mateix Decret es modifica la disposició addicional tretzena del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l’ocupació pública de les Illes Balears, en el sentit que es prorroga el temps per aconseguir el nivell de català al personal que mitjançant un procés d’estabilització va accedir a la condició d’empleat públic sense tenir el coneixement lingüístic exigit.

Alhora, s’afegeix la disposició addicional quinzena al present Decret llei, que adequa el nivell d’exigència de llengua catalana al personal d’agrupacions professionals del Servei de Salut de les Illes Balears, entre els quals hi ha els zeladors, i s’ajusta d’aquesta manera el coneixement lingüístic a les necessitats derivades de les seves funcions.

 

PROPOSICIÓ DE LLEI

Finalment, al punt setè de l’ordre del dia, ha consistit en el debat i votació del Dictamen de la Comissió de Turisme, Comerç, Treball, Cultura i Esports, de la Proposició de llei RGE núm. 2536/24, per prevenir la celebració de festes il·legals i activitats molestes a habitatges que es comercialitzen com a estades turístiques, el qual ha estat APROVAT amb per 28 vots a favor (Mixt-Córdoba, VOX, Popular, Buades, Cardona) i 21 en contra (Mixt-Unides Podem, Mixt-MÉS per Menorca, MÉS per Mallorca, Socialista)  [TEXT DEL DICTAMEN COMISSIÓ].  El Ple ha rebutjat també tots els vots particulars i les esmenes mantingudes per al debat en Ple dels grups Mixt, MÉS per Mallorca i Socialista). 

La Proposició de llei fou presentada pel Grup Mixt-MÉS per Menorca el dia 19 de febrer de 2024, i presa en consideració pel Ple de la cambra el 17 de setembre de 2024  [NOTA INFORMATIVA].

El dia 20 de març de 2025 al migdia es constituí en el si de la Comissió de Turisme, Comerç, Treball, Cultura i Esports la ponència relativa a la Proposició de llei RGE núm. 2536/24, per prevenir la celebració de festes il·legals i activitats molestes a habitatges que es comercialitzen com a estades turístiques. La ponència aprovà 9 de les esmenes presentades (2 amb transacció), canviant la denominació l’articulat de la Proposició de llei.

El dia 8 de maig de 2025 la Comissió de Turisme, Comerç, Treball, Cultura i Esports dictaminà la Proposició de llei, mantenint el text aprovat en ponència i rebutjant les esmenes mantingudes vives.

TAULA D’ESMENES PRESENTADES I APROVADES DURANT LA TRAMITACIÓ

 

GRUP

ESMENES

 

TOTAL

ESMENES APROVADES

EN PONÈNCIA

ESMENES APROVADES EN COMISSIÓ

GP VOX

-      De la 16124/2024 fins al 16126/2024 (16125 i 16126 retirades)

3

1 (amb transacció)

0

Diputat no adscrit – Francisco José Cardona

-      16138

1

1

0

GP SOCIALISTA

-      De la 16150/2024 fins al 16157/2024

8

0

0

GP MIXT-UNIDES PODEM

-      De la 16216/2024 fins al 16227/2024

12

0

0

GP POPULAR

-      De la 16231/2024 fins al 16235/2024

5

5 (1 amb transacció)

0

GP MIXT-MÉS PER MENORCA

-      De la 16241/2024 fins al 16251/2024

11

2

0

TOTAL

 

40

9 (2 amb transacció)

0

Enllaç a l’expedient amb totes les esmenes: EXPEDIENT

Seguint allò establert als articles del Títol VI del Reglament del Parlament de les Illes Balears, després de l’informe de ponència i el dictamen de la Comissió, el Projecte de Llei es debatrà en sessió plenària, per, si s’escau, la seva aprovació final.

Calendari

19 de febrer de 2024: El Grup Parlamentari Mixt-MÉS per Menorca registra la Proposició de llei per prevenir la celebració de festes il·legals i activitats molestes en habitatges que es comercialitzen com a estades turístiques

21 de febrer de 2024: La Mesa del Parlament admet a tràmit la Proposició de llei, que és publicada al Butlletí Oficial del Parlament de les Illes Balears.

17 de setembre de 2024:  El Ple del Parlament pren en consideració la Proposició de llei per prevenir la celebració de festes il·legals i activitats molestes en habitatges que es comercialitzen com a estades turístiques [NOTA INFORMATIVA]. S’obri un termini de presentació d’esmenes i es tramet la Proposició a la Comissió de Turisme, Comerç, Treball, Cultura i Esports

20 de març de 2025: Es constitueix la ponència en el si de la Comissió de Turisme, Comerç, Treball, Cultura i Esports, Maria de Lluc Fornas és nomenada coordinador de la mateixa i s’inicia la redacció de l’informe. Es debaten i voten les 40 esmenes parcials a l’articulat presentades (no s’han presentat esmenes a la totalitat), i se n’aproven 9 (dues de les quals amb transacció)

8 de maig de 2025: La Comissió de Turisme, Comerç, Treball, Cultura i Esports dictaminà la Proposició de llei, mantenint el text aprovat en ponència i rebutjant les esmenes mantingudes vives.

3 de juny de 2025: El Ple aprova la Llei per prevenir la celebració de festes i activitats molestes en habitatges que es comercialitzin com a estades turístiques.

Contingut de la Proposició de llei

Aquesta llei s'estructura en un article únic, una disposició addicional, una 
disposició derogatòria i una disposició final. La llei es clou amb la disposició derogatòria única que en regula l'entrada en vigor.

L’article únic consta de 2 apartats que modifiquen puntualment la Llei 8/2012, de 19 de juliol, del turisme de les Illes Balears. L'objectiu d'aquestes modificacions va dirigit a què els propietaris, explotadors o comercialitzadors d’habitatges turístics, prenguin mesures preventives per tal de contribuir a respectar el dret al descans dels residents, de tal manera que si no s’adopten aquestes mesures preventives podrà ser sancionat. 

Podeu consultar el text del dictamen que s'ha debatut al Ple, amb les esmenes a l’articulat incorporades en comissió (en groc) a aquest enllaç: DICTAMEN COMISSIÓ

 

 

 

 

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Política de Privacitat de dades*

Multimèdia

PLE DEL PARLAMENT en directe.
Vegeu la sessió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Idioma:




    Nre. de visites : 114579943

Mapa Web   Política de privacitat   Avís legal

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201