Aprovada la Llei de drets i garanties de la persona en el procés de morir

Notícia del Parlament - 10 de març de 2015

El Ple del Parlament ha aprovat   per assentiment de tots els  parlamentaris, la Llei  de drets i garanties de la persona en el procés de morir.

Durant el torn d'intervenció dels portaveus dels grups parlamentaris i diputats no adscrits, han exercit la defensa del contingut de la proposició de llei el diputat Vicenç Thomas (Socialista), el diputat Vicent Serra (Popular), la diputada Fina Santiago (MÉS) i els diputats no adscrits, Margalida Font i Antoni Pastor. Hi ha hagut unanimitat en aprovar una esmena de tipologia tècnica presentada per  tres cinquenes parts dels diputats.

Contingut general de la Llei

Els tres pilars sobre els quals es basa la proposició de llei  són la protecció de la dignitat de la persona en el procés que condueix cap a la seva mort, assegurar l'autonomia dels pacients i respectar-ne la voluntat incloent aquella que hagi estat manifestada en el document de testament vital i  establir les garanties que les institucions sanitàries han de proporcionar durant el procés.

Els principis bàsics de la mesura inclouen drets pels pacients en fase terminal com els de rebre informació o de rebutjar-la, el del consentiment informat si és la seva voluntat, que les institucions i professionals assumeixin els valors i les creences del malalt, i saber qui se'n pot erigir en representant legal en cas d'incapacitat de la persona en el procés de la seva mort.

Finalment, la normativa també recull les garanties que han de proporcionar les institucions sanitàries, com la creació de comitès d'ètica assistencial, facilitar l'accés per a poder fer les declaracions de voluntats anticipades, o habilitar habitacions individuals als pacients en situació terminal.

La proposició està estructurada amb una exposició de motius, cinc títols, amb 34 articles, dues  disposicions addicionals, una disposició transitòria única, una disposició derogatòria i cinc disposicions finals

 

Més informació ...
Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

No hi ha cap emissió en directe en aquests moments.
La següent emissió serà: dia 28/05/2024 a les 10:00h del Ple del Parlament de les Illes Balears

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Idioma:    Nre. de visites : 58863667

Mapa Web

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201