Aprovada la llei per garantir els drets de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals i per eradicar l'LGTBI fòbia

Notícia del Parlament - 17 de maig de 2016

La iniciativa legislativa havia estat presentada conjuntament pels grups parlamentaris Socialista, Podem Illes Balears, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca i Mixt (Gent x Formentera-PSIB).

El Ple del Parlament de les Illes Balears ha aprovat la Llei per garantir els drets de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals i per eradicar l'LGTBI fòbia.

L’objectiu d’aquesta llei és desenvolupar i garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals (LGTBI) i evitar-los situacions de discriminació i violència, per tal d’assegurar que a les Illes Balears es pugui viure la diversitat sexual i afectiva amb plena llibertat.

Aquesta llei recull una reivindicació històrica dels col·lectius de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals, que han assolit en els darrers anys un reconeixement social i polític que se’ls havia negat, però que encara s’allunya de la plena igualtat

Debat de les esmenes mantingudes

Per al debat en ple, s'han mantingut fins a 18 esmenes: 4 del Grup Parlamentari El Pi-Proposta per les Illes Balears, 6 del Grup Parlamentari Mixt -Ciudadanos- i 11 del Grup Popular. Per defensar-les han intervingut Maria Antònia Sureda (El Pi), Olga Ballester (Mixt -Ciudadanos-) i Sandra Fernández (Popular).

En torn en contra de les esmenes, ho han fet Laura Camargo (Podem Illes Balears), Bel Busquets (MÉS per Mallorca), Nel Martí (MÉS per Menorca), Sílvia Tur (Mixt -Gent per Formentera-PSIB) i Sílvia Cano (Socialista).

De totes les esmenes defensades s'ha aprovat la RGE núm. 5435, del Grup Parlamentari Popular, que modifica l'article 6.3 qen el sentit següent: e) Emparar la participació, la no-invisibilització i la representació en igualtat d’oportunitats de les persones LGTBI, i també llur realitat i necessitats específiques, tant en l’àmbit públic com en el privat.

 

Més informació ...
Documents
Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

No hi ha cap emissió en directe en aquests moments.
La següent emissió serà: No s'ha pogut obtenir la data de la següent sessió parlamentària

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Idioma:
    Nre. de visites : 63297303

Mapa Web

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201