El Parlament inaugura una exposició fotogràfica amb motiu dels quaranta anys d'autonomia

Notícia del Parlament - 6 de març de 2023

Avui matí el president del Parlament de les Illes Balears, Vicenç Thomas, ha inaugurat a la Llotja de Palma l’exposició fotogràfica ’40 anys d’autonomia. Història, progrés i futur’, que es podrà visitar del 6 al 12 de març de 10.30 h. a 13.30 h. i de 16. a 19 h.  a la Llotja de Palma (Passeig Sagrera, 5 de Palma). La llotja fou l’espai on es va constituir per primera vegada el Parlament l’any 1983.

Al llarg de 10 panells amb fotografia i texts l’exposició és un recull fotogràfic de diferents moments de la història de la nostra comunitat i dels beneficis que ha suposat per les Illes l’Estatut d’Autonomia. Aquests s’estructuren a través de títols com: El Parlament de les Illes Balears: la valentia de decidir el nostre futur; Etapa preautonòmica: arrels parlamentàries; Territori i identitat: El mar no separa; agermana; Educació i dimensió lingüística: diversitat cultural i ciutadania; Igualtat de gènere i inclusió: l’únic camí possible; Medi ambient: protecció i desenvolupament sostenible de la societat; Economia i insularitat; El patrimoni material i immaterial: Els símbols que vertebren la nostra identitat; Memòria històrica: Dignitat, justícia i reparació; Salut i benestar social: Junts en els moments d'adversitat; Turisme i sostenibilitat: El nostre futur;  Principis democràtics: Els pilars del respecte i la convivència.

Al seu parlament, el president Vicenç Thomas ha manifestat que amb aquesta exposició organitzada pel Parlament, "volem que els ciutadans puguin veure el progrés que hem viscut gràcies a aquesta norma fonamental i que facin un passeig per la memòria dels instants clau pels quals hem transcorregut".

Els comissaris de l’exposició han estat Sofia Moisès i Bartomeu Canyelles.

L’exposició serà itinerant per totes les illes. És prevista la seva inauguració dia 16 de març al Claustre del Carme a Maó, dia 22 de març al Convent dels Dominics (antiga seu de l’Ajuntament d’Eivissa) i, finalment, dia 29 de març, al Centre de dia (al Consell Insular d e Formentera).

Àlbum fotogràfic.

 

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

No hi ha cap emissió en directe en aquests moments.
La següent emissió serà: dia 23/04/2024 a les 10:00h del Ple del Parlament de les Illes Balears

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Idioma:    Nre. de visites : 55947306

Mapa Web

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201