Es pren en consideració la Proposició de llei balear de fosses

Notícia del Parlament - 23 de febrer de 2016

La iniciativa ha estat presentada conjuntament pels grups parlamentaris MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, Socialista, Podem Illes Balears i Mixt (Gent x Formentera).

El Ple del Parlament de les Illes Balears ha pres en consideració per 36 vots a favor (MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, Socialista, Podem Illes Balears, El Pi Proposta per les Illes Balears i Mixt) i 20 abstencions (Popular), la Proposició de llei balear de fosses. Ara, la Mesa de la cambra n'acordarà la tramesa a la comissió competent i l'obertura del termini corresponent d'esmenes, sense que en siguin admissibles esmenes de totalitat de devolució. La proposició seguirà el tràmit previst per als projectes de llei.

L'objecte d'aquesta iniciativa legislativa és triple (vegeu document):

a) Determinar la competència del Govern de les Illes Balears en la localització i la identificació de les persones desaparegudes durant la Guerra Civil i la dictadura franquista a les Illes Balears i, si és possible, la recuperació i la identificació de les seves restes.

b) Protegir i preservar les fosses de la Guerra Civil i de la dictadura franquista en col·laboració amb els ajuntaments i els consells insulars.

c) Establir les pautes per a la regulació de les activitats de localització, identificació, senyalització i identificació de fosses de la Guerra Civil i la dictadura franquista en el territori de la comunitat autònoma de les Illes Balears i, si és possible, la seva exhumació.

Intervencions

Al debat substanciat, i en nom dels grups parlamentaris presentants de la iniciativa, han intervingut els parlamentaris Margalida Capellà (MÉS per Mallorca), Patricia Font (MÉS per Menorca), Silvia Cano (Socialista), Baltasar Picornell (Podem Illes Balears) i Silvia Tur (Mixt -Gent x Formentera-). En torn a favor de la proposició de llei ho ha fet Maria Antònia Sureda (El Pi Proposta de les Illes Balears) i Xavier Pericay (Mixt -Ciudadanos Partido de la Ciudadanía-); mentre que en torn de fixació de posicions, ha intervingut Miquel Jerez (Popular).

Més informació ...
Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

No hi ha cap emissió en directe en aquests moments.
La següent emissió serà: dia 21/05/2024 a les 09:55h de la COMISSIÓ D'HISENDA I PRESSUPOSTS

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Idioma:



    Nre. de visites : 57946825

Mapa Web

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201