L'Intergrup 'Pau i Llibertat al Sàhara' i el Govern demanen a Delegació de Govern que bloquegi l'arribada d'arena extreta il·legalment del territori sahrauí

Notícia del Parlament - 23 de maig de 2017

Arran de la polèmica suscitada per l'arribada a Mallorca d'un vaixell carregat amb arena procedent del territori del Sàhara Occidental ocupat pel Marroc, el Govern de les Illes Balears i l'Intergrup 'Pau i Llibertat pel Sàhara', format per representants de tots els grups parlamentaris, han demanat a la Delegació del Govern que faci complir la legalitat internacional i bloquegi l'arribada d'arena extreta il·legalment d'aquests territoris.

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, acompanyat de la presidenta de l'Intergrup 'Pau i Llibertat al Sàhara', Conxa Obrador, i diputats de tots els grups parlamentaris han mostrat el seu suport a la tasca de denúncia que està duent a terme l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears (AAPSIB) i han assegurat que «Govern, Parlament i AAPSIB estam units en contra de l'espoli que pateix el poble sahrauí».

Així, tant el Govern com l'Intergrup ha reclamat que es compleixi la legalitat internacional, més concretament la sentència europea que  determina quin és el territori del Sàhara Occidental i que impedeix al Marroc comerciar amb els recursos naturals extrets d'aquest territori, pel que demanen a la Delegació de Govern «que faci complir la llei».

La presidenta de l'Intergrup 'Pau i Llibertat pel Sàhara' ha mostrat el seu suport a l'AAPSIB en la reclamació del compliment de la legalitat i ha demanat que, «si es demostra que aquesta arena procedeix d'El Aaiun, es dugui a terme la seva immobilització i es retorni al seu territori original».

Tant el Govern de les Illes Balears com el Parlament, a través de l'Intergrup 'Pau i Llibertat al Sàhara', han reiterat la seva solidaritat amb el poble sahrauí i amb la seva causa.

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

No hi ha cap emissió en directe en aquests moments.
La següent emissió serà: dia 30/04/2024 a les 09:55h de la COMISSIÓ DE SALUT

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Idioma:



    Nre. de visites : 55980915

Mapa Web

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201