Aprovada la llei de regulació de les corregudes de toros i protecció dels animals a les Illes Balears

Notícia del Parlament - 24 de juliol de 2017

La iniciativa legislativa havia estat presentada conjuntament pels grups parlamentaris Socialista, Podem Illes Balears, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca i Mixt (Gent x Formentera-PSIB).

El Ple del Parlament de les Illes Balears ha aprovat la Llei de regulació de les corregudes de toros i protecció dels animals a les Illes Balears.

L’objectiu d’aquesta llei es regular els espectacles taurins celebrats en places de toros de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i garantir els drets a la vida, la integritat física i la seguretat de les persones, així com el benestar dels animals que són objecte d’aquests espectacles.

En el debat s’ha procedit a la defensa de les esmenes mantingudes al projecte de llei per part dels parlamentaris: Jaume Font (EI PI. Proposta per les Illes Balears), Xavier Pericay (Mixt-Ciutadans), Miquel Jerez (Popular).  

En torn en contra de les esmenes s’han manifestat: Carlos Saura (Podem Illes Balears), Margalida Capellà (MÉS per Mallorca), Nel Martí (MÉS per Menorca) i Damià Borràs (Socialista).

Totes les esmenes mantingudes han estat rebutjades per la majoria dels vots de la cambra, mentre que els apartats dels dictamen on no s’hi han mantingut esmenes han estat tots aprovats, menys l'article 14bis que ha estat rebutjat.

Finalment a la darrera sessió plenària extraordinària d’avui ha estat retirada la proposició de llei per modificar la Llei 1/1992, de 8 d’abril, de protecció dels animals que viuen en l’entorn humà, en l’àmbit de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

Més informació ...
Documents
Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

No hi ha cap emissió en directe en aquests moments.
La següent emissió serà: dia 4/10/2022 a les 09:50h de la COMISSIÓ D'HISENDA I PRESSUPOSTS

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Parlament de les Illes Balears

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma,

Tel. 971 228 281

Fax 971 718 201

Idioma:    Nre. de visites : 39631229

Mapa Web