Persones amb discapacitat reclamen més oportunitats des del Parlament

Notícia del Parlament - 1 de desembre de 2017

L’acte d'avui, organitzat per la UNAC, s’emmarca dins del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que se celebra dia 3 de desembre a nivell mundial.

 

Avui matí, el Parlament de les Illes Balears ha acollit una sessió plenària extraordinària organitzada per la Unió d'Associacions, Centres i Federacions d'Assistència a Persones amb Discapacitat de Balears (UNAC), on s’ha aprovat un manifest per unanimitat.

La sessió ha estat presidida per Baltasar Picornell, president del Parlament, juntament amb Tomàs Arbona, president d’UNAC, Fina Santiago, consellera de Serveis Socials i Cooperació del Govern de les Illes Balears, i Alejandro Sánchez-Palomero, esportista paralímpic.

El president del Parlament, que ha encetat l'acte i ha donat la benvinguda als assistents, ha manifestat que aquesta data que assenyalam cada any “és un recordatori per a les institucions de la nostra obligació de promoure els drets i de millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional. Aconseguir-ne una plena integració dins de la societat, però és tasca i responsabilitat de totes i tots”. Per a Picornell, “el nostre full de ruta ha de ser la Convenció sobre els Drets del col·lectiu, aprovada l’any 2006. La inclusió, i també l’accessibilitat són alguns dels drets fonamentals reconeguts en aquesta Convenció”. Per cloure la benvinguda, el president ha desitjat que cal posar-se “a fer feina de valent perquè any rere any les xifres d’inclusió millorin i la plena incorporació de les persones amb diversitat funcional a la nostra societat sigui una realitat”.

Tot seguit, el president de la UNAC, Tomàs Arbona, s’ha adreçat als assistents per explicar que enguany la sessió plenària que s’organitza té “un nou format” i “volem celebrar aquest dia amb optimisme i amb agraïment a totes les persones, administracions i entitats que han fet i fan possible aquesta realitat”.

Alejandro Sánchez-Palomero, nadador que ha participat en dos jocs paralímpics i que aconseguí una medalla de bronze en Beijin 2008 i ara es dedica al triatló, assolint títols de campió d’Europa i els subcampionats del món de 2015 i 2016, ha procedit a la lectura del manifest. Un manifest “d’agraïment a totes les administracions que ens han acompanyat els  darrers 40 anys a millorar l’atenció a les persones amb discapacitat”. La declaració també fa extensiu l’agraïment als usuaris, perquè “és increïble el que t’ensenyen cada dia”, “ells són tot sentiment” i que, per això, “sempre estarem amb vosaltres i ens comprometem a millorar contínuament”; també s’agraeix la tasca de les famílies “per la vostra decisió sempre complexa de seguir endavant, pels vostres suggeriments, per les vostres queixes, i perquè ens heu ajudat a créixer i a la millora contínua”. Per tancar el capítol d’agraïments, finalment, la declaració fa notar la feina dels treballadors “exemple de professionalitat i d’una contrastada vocació de servei, eix de tot el treball que feim amb els nostres usuaris”.

La declaració no deixa d’esmentar els nous reptes i reivindicacions que les persones amb discapacitats tenen per endavant: nous concerts, fer desaparèixer les llistes d’espera per entrar a un recurs, potenciar els programes d’ocis, esports i serveis terapèutics i la inclusió, no només a l’escola o al mercat laboral, sinó també dins la societat.

A continuació i, després de l’actuació musical de Charles Roylle, s’ha procedit a la votació de la declaració essent aprovada per unanimitat de tots els assistents.

Per cloure la sessió, Fina Santiago, consellera de Serveis Socials i Cooperació del Govern de les Illes Balears, ha recordat l’ampli consens que existeix entre tots els grups polítics de continuar avançant amb l’ajuda cap a les persones amb discapacitats. També ha agraït l’esforç de la UNAC, dels familiars i dels professionals que treballen amb les persones afectades, pel seu gran esforç i compromís social.

En aquesta sessió plenària especial hi han assistit nombrosos ciutadans, familiars i representants de les associacions, diputats i diputades: Vicenç Thomàs (vicepresident 1r. del Parlament), Miquel Vidal (vicepresident 2n. del Parlament), Jaume Garau i Conxa Obrador (Socialista), Maria Antònia Sureda (El Pi-Proposta per les Illes Balears), Xavier Pericay (Mixt) i Josep Ferrà (MÉS per Mallorca). També hi era present la presidenta de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver.

Més informació ...
Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

El ple en directe. La següent emissió serà: 7/de juliol/2020 - 10:00h

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Parlament de les Illes Balears

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201

Idioma:

    Nre. de visites : 13171985

Mapa Web