El Ple acull la final de la III edició del projecte de Debat en l'Aula

Notícia del Parlament - 20 d'abril de 2018

Els col·legis Sant Cayetano i CIDE han estat els guanyadors

Estudiants d’Eso i batxillerat han debatut a la sala de les Cariàtides sobre l’ obligatorietat de l’educació fins els 16 anys i sobre la necessitat d’una llei de l’eutanàsia a Espanya; també s’ha celebrat el concurs d’oratòria amb anglès i castellà per part d´alumnes de primaria, ESO i Batxiller.

Avui horabaixa la sala de plens del Parlament de les Illes Balears ha acollit la final de la tercera edició ‘Debate en el Aula’, organitzat per Clave Consulting, amb la col·laboració de la Universitat de les Illes Balears, del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i Ciències de l’Educació i del Govern de les Illes Balears. El President del Parlament, Baltasar Picornell, els ha donat la benvinguda en nom de la institució autonòmica i ha manifestat que “L´argumentació és, en definitiva, un antídot a la intolerància, la demagògia, el despotisme i l´engany....de la capacitat d´anàlisi dels nostres ciutadans dependrà el bon funcionament de la nostra democràcia”.  Picornell ha desitjat molta sort a totes i a tots els participants i ha conclòs les seves paraules de benvinguda amb l’afirmació que “l´esperança que les noves generacions seran encara més dialogants i tendran més capacitat de resoldre els conflictes polítics amb el debat”. També han adreçat unes paraules als joves estudiants Sebastián Mandilego, degà de doctors i llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de l’Educació de les Illes Balears.

La final, presentada per Claudia Velásquez, directora de Clave consulting i organitzador del ‘Debate en el Aula’ i conduïda per Norma Soler, s’ha iniciat amb el ‘Club de Debat’, on alumnes de 3r d’Eso de l’IES d’Alcúdia i de 1er d´Eso del Col·legi Sant Cayetano, ha argumentat en contra i a favor sobre si l´educació ha de ser obligatòria fins els 16 anys. El col·legi guanyador ha estat el Sant Cayetano.

Tot seguit s’ha desenvolupat el Concurs d’Oratòria per 6è d’Educació Primària, Eso i Batxiller amb les categories de castellà i anglès.

Finalment, s’ha celebrat la final de la Lliga de Debat de Batxillerat que ha enfrontat dialècticament amb arguments a favor i en contra de l’aprovació una llei d’eutanàsia a Espanya, els equips dels col·legis San Cayetano i CIDE de Palma. El col·legi guanyador ha estat el CIDE.

A la lliga de debat els joves estudiants no només han pogut aprendre a exercir l'art de la retòrica, sinó que també han pogut desenvolupar l'esperit crític i formar les seves pròpies opinions al mateix temps que han pogut investigar i reflexionar sobre els problemes que afecten les seves comunitats.

 

Podeu recuperar el debat sencer al Canal Youtube del Parlament de les Illes Balears clicant a aquest enllaç.

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

No hi ha cap emissió en directe en aquests moments.
La següent emissió serà: dia 30/04/2024 a les 09:55h de la COMISSIÓ DE SALUT

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Idioma:



    Nre. de visites : 55982059

Mapa Web

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201