La Sala de les Cariàtides acull la Jornada Ciència al Parlament

Notícia del Parlament - 17 de setembre de 2018

El president Baltasar Picornell ha defensat la importància dels contactes regulars entre la comunitat científica i els representants polítics

Avui la sala de Plens del Parlament de les Illes Balears ha acollit la primera jornada 'Ciència al Parlament’. El Parlament va aprovar el passat 27 de febrer de 2018, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, una Proposició no de llei per participar de la iniciativa ciutadana #CienciaenelParlamento, que té com a objectiu crear un canal obert de comunicació entre els responsables de prendre decisions polítiques i els científics.

En el discurs inaugural de la jornada, el president del Parlament, Baltasar Picornell, ha defensat la importància dels contactes regulars entre la comunitat científica i els representants polítics. “La ciència pot servir per construir societats millors, i també per trobar més i millors respostes als reptes que tenim com a legisladors”, ha afegit, per concloure mostrant la seva satisfacció per la bona acollida que ha tingut la jornada. La vicepresidenta del Govern i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, ha agraït la participació dels assistents i ha remarcat la importància de jornades com les d'avui.

A la jornada s’hi han tractat dos temes de màxima actualitat, la política científica i els pol·linitzadors. L’esdeveniment ha comptat amb la presència dels diputats Maria José Ribas i Núria Riera (Popular), Alberto Jarabo i Laura Camargo (Podem), Joana Aina Campomar i Antoni Reus (MÉS per Mallorca), Jaume Font i Maria Antònia Sureda (El PI), Patrícia Font (MÉS per Menorca), Olga Ballester i Montse Seijas (Grup Mixt), i Vicenç Thomàs i Elena Baquero (Socialista). Els diputats han compartit impressions i opinions amb científics dels organismes públics de recerca i d’instituts de recerca de les Illes.

L'acte ha comptat amb ponències sobre dues temàtiques d'actualitat: la política científica i els insectes polinitzadors. Pel que fa a la de política científica, el ponent ha estat el vicerector de recerca de la Universitat de les Illes Balears, Jaume Carot, que ha defensat la importància de definir una política científica i del coneixement per fer créixer l’economia. Amb aquesta temàtica s’ha pretès debatre sobre les principals problemàtiques i possibles solucions que s’haurien d’adoptar per desenvolupar una política científica eficient a les nostres illes.

La segona temàtica ha estat relativa als insectes pol·linitzadors, en línia amb la declaració institucional aprovada pel Parlament el passat 19 de juny, i per donar més coneixements als responsables de prendre decisions polítiques sobre aquests éssers clau per als ecosistemes. La investigadora de l’IMEDEA Anna Travesset n’ha fet la ponència inicial, en la qual ha fet un diagnòstic de la problemàtica de la pèrdua dels pol·linitzadors i de les conseqüències dramàtiques que pot tenir per a la biodiversitat i per a la vida humana. 

Podeu recuperar el vídeo sencer de la jornada a aquest enllaç del canal Youtube del Parlament: https://www.youtube.com/watch?v=Z01V3bBubsk.

 

 

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

El ple en directe. La següent emissió serà: No se ha podido obtener la fecha del siguiente pleno

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Parlament de les Illes Balears

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201

Idioma:

    Nre. de visites : 8080254

Mapa Web