Resultats de les eleccions al Parlament

Notícia del Parlament - 27 de maig de 2019

Ahir diumenge 26 de maig se celebraren les eleccions al Parlament de les Illes Balears. Podeu consultar-ne els resultats provisionals a aquest enllaç: https://resultatseleccions2019.caib.es/Parlament/Illes-Balears/0/ib.

Tal com s’estableix a l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears i al Reglament del Parlament, celebrades eleccions al Parlament de les Illes Balears i una vegada proclamats oficialment els resultats d'aquestes, la sessió constitutiva tindrà lloc en el termini màxim de 30 dies després de la data de celebració de les eleccions.

Dins els quinze dies següents al de la constitució del Parlament, el president o la presidenta d'aquest, havent consultat prèviament amb els portaveus designats pels partits o grups polítics amb representació parlamentària, proposarà a la cambra un candidat o una candidata a la Presidència de la comunitat autònoma.

Si la persona candidata proposada hi obtenia el vot afirmatiu de la majoria absoluta dels membres de la cambra, s'entendrà atorgada la confiança. Si no l'obtenia a la primera votació, se'n procedirà a una altra, passades quaranta-vuit hores, i la confiança s'entendrà atorgada si hi obtenia majoria simple.

Si a aquestes votacions la cambra no atorga la confiança, se'n tramitaran propostes successives en la forma prevista anteriorment.

Si transcorregut el termini de seixanta dies, a partir de la primera votació d'investidura, cap candidat o candidata no havia obtingut la confiança del Parlament, aquest quedarà automàticament dissolt i es procedirà a la convocatòria de noves eleccions.

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

El ple en directe. Vegeu la sessió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Parlament de les Illes Balears

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201

Idioma:

    Nre. de visites : 8466921

Mapa Web