El Ple modifica la durada del mandat del Defensor de la Ciutadania de l'Ajuntament de Palma

Notícia del Parlament - 12 de maig de 2020

La cambra, per unanimitat, ha modificat l'article 51 de la Llei de Capitalitat de Palma

En el tercer i quart punt de l'ordre del dia de la sessió plenària, el Ple ha aprovat la Proposició de llei RGE núm. 8454/19, complementada amb l'escrit RGE núm. 9290/19, de modificació de l'article 51 de la Llei de capitalitat de Palma respecte de la durada del mandat del defensor o de la defensora de la Ciutadania. 

La cambra ha aprovat en primer lloc la proposta de la Mesa d'aplicar el procediment directa i en lectura de la iniciativa, i en segon lloc s'ha aprovat aquesta Proposició de llei. 

 

Contingut de la iniciativa

L'article 51 de la Llei 23/2006, de 20 de desembre, de capitalitat de Palma determinava que el mandat del Defensor o de la Defensora de la Ciutadania havia de durar fins a cent dies després de la constitució del consistori següent. Aleshores, el Ple de l'Ajuntament ha aprovat la iniciativa per modificar aquest article amb el redactat següent, traient la referència a aquests cents dies després de la constitució del consistori. 

El Defensor o la Defensora de la Ciutadania només pot cessar en el càrrec, abans de finalitzar-ne el mandat, en els supòsits següents:

a) Per la seva pròpia dimissió.

b) Per inhabilitació o incapacitat declarada per resolució ferma.

c) Per pèrdua de la condició de veí o veïna de Palma.

d) Per condemna per delicte dolós en sentència judicial ferma.

e) Per negligència manifesta en l'exercici del seu càrrec, apreciada pel Ple de l'Ajuntament de Palma amb la mateixa majoria qualificada emprada per al seu nomenament, una vegada s'hagi conclòs l'oportú expedient contradictori i s'hagi complimentat degudament el tràmit d'audiència a les persones interessades.

 f) Per defunció.

 

Tramitació parlamentària

La Proposició de llei de modificació de la Llei de Capitalitat de Palma, presentada per l'Ajuntament de Palma, entrà al registre del Parlament el 15 de novembre de 2019, i fou admesa per la Mesa de la cambra, després de l'enviament de documentació complementària, el dia 27 de novembre de 2019.

A la sessió plenària de dia 10 de març de 2020, el Ple del Parlament, per unanimitat de tots els grups, prengué en consideració aquesta iniciativa legislativa. 

El Ple ha aprovat avui la proposta de la Mesa d'aplicar el procediment directe i en lectura única de la iniciativa, i a continuació ha validat aquesta modificació de la Llei de Capitalitat de Palma. Ambdós punts, per acord unànime de la Junta de Portaveus reunida el 6 de maig de 2020, han estat sotmesos directament a votació sense debat. 

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

No hi ha cap emissió en directe en aquests moments.
La següent emissió serà: dia 30/04/2024 a les 09:55h de la COMISSIÓ DE SALUT

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Idioma:



    Nre. de visites : 55975611

Mapa Web

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201