Vicenç Thomas inaugura la Jornada d'Accés a l'habitatge de les famílies en situació d'exclusió social celebrada al Parlament

Notícia del Parlament - 27 de maig de 2022

Avui dematí a la Sala d’Actes del Parlament, el president Vicenç Thomas ha donat la benvinguda al centenar de tècnics i directius de l’administració i a les entitats socials que han participat a la jornada “Accés a l’habitatge de les famílies en situació d’exclusió social: avançant en polítiques de consens”.

 

La jornada, organitzada conjuntament per EAPN-España i EAPN-Illes Balears s’emmarca dins del Pacte per la Inclusió Social, i té per objectiu consensuar mesures i polítiques que ajudin a fer efectiu el dret a l’habitatge.

Com ha reconegut Vicenç Thomas en la seva intervenció “La covid-19 ha provocat una pèrdua de la qualitat de vida de moltes persones i ha incrementat les desigualtats socials, afectant sobretot  aquells ciutadans que ja partien d’una situació de vulnerabilitat econòmica i social”.

També ha posat de manifest que el dret a un habitatge digne està contemplat tant a la Constitució Espanyola com a l’Estatut d’Autonomia, i que correspon a les administracions establir les normes per a garantir-lo.

Per aquest motiu, ha recordat que el 2018 s’aprovà la llei d’Habitatge, que preveu atenció especial a les persones que no puguin accedir a una casa en les condicions del mercat, i que obliga els gran tenidors a inscriure els immobles desocupats per fomentar el parc d’habitatge en règim de lloguer. En aquest sentit, també ha esmentat que el Parlament està tramitant una proposició de llei amb la que es pretén sol·licitar al Congrés dels Diputats la modificació de la legislació d’arrendaments urbans, amb l’objectiu que els governs autonòmics puguin moderar els preus del lloguer en zones amb un mercat d’habitatge tensat, com és el cas de les Illes Balears.

Seguidament, han intervingut Xavier Torrens, President d’EAPN Illes Balears -Xarxa per la Inclusió Social, i Carlos Susías, President d’EAPN-ES i EAPN Europa, que s’ha adreçat als assistents per videoconferència.

La jornada ha continuat amb dues taules de debat: la primera amb un diàleg introductori entre Jesús Leal, catedràtic emèrit de sociologia de la Universidad Complutense, i Gema Gallardo, directora general de l’entitat del tercer sector (Provivenda); i la segona amb la presentació d’iniciatives d’èxit en matèria d’habitatge, que ha comptat amb la intervenció de la investigadora post-doctoral de la Universitat Rovira i Virgili, Núria Lambea.

Finalment, els assistents han participat en una dinàmica de treball per proposar, debatre i consensuar mesures i polítiques orientades a fer efectiu el dret a l’habitatge, posant especial atenció a les persones en situació de vulnerabilitat.

 

 

 

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

No hi ha cap emissió en directe en aquests moments.
La següent emissió serà: dia 30/04/2024 a les 09:55h de la COMISSIÓ DE SALUT

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Idioma:



    Nre. de visites : 55977644

Mapa Web

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201