El Parlament acull unes Jornades d'interventors d'assemblees legislatives

Notícia del Parlament - 11 de maig de 2023

El president Vicenç Thomas ha inaugurat la trobada posant en relleu la tasca d’aquests professionals.

ALBUM FOTOGRÀFIC

El Parlament acull avui dijous i demà divendres, 11 i 12 de maig, la quinzena edició de les Jornades de l’Associació Espanyola d’Interventors i Interventores de Parlaments (ASEINPA). Professionals de les Corts Generals i 15 assemblees legislatives participen en cinc ponències, conferències i tallers que es duen a terme a la Sala Verda en sessions de dematí i capvespre al llarg d’aquests dos dies.

El president Vicenç Thomas ha inaugurat la trobada agraint a ASEINPA que hagi elegit la cambra de les Illes Balears per celebrar-hi les jornades. Thomas ha destacat que les ponències i col·loquis que conformen el programa “permetran l’intercanvi d’experiències”, un fet que, ha dit, “redundarà en benefici de l’administració pública i del servei que presten les cambres als ciutadans”.

El president ha afegit que la tasca “rigorosa, objectiva i veraç” que desenvolupen els interventors i interventores “atorga confiança a la ciutadania i dona tranquil·litat als servidors públics, sabedors que aquests professionals vetllaran per la legalitat de les seves actuacions”. “El control de l’activitat econòmica de manera independent i sotmès a l’ordenament jurídic és imprescindible per donar garanties al nostre sistema democràtic i afavoreix la responsabilitat del sistema legislatiu i la transparència”, ha manifestat Vicenç Thomas.

A continuació, ha pres la paraula la presidenta d’ASEINPA, Carolina Costoya, que és la interventora del Parlament de Galícia. Costoya ha destacat que aquesta trobada servirà per “aprendre, innovar i enriquir” la feina dels serveis d’intervenció a través de les aportacions dels participants per assolir “un control intern el més objectiu possible” i fer un “bon ús dels fons públics”, per això ha animat als assistents a “donar els vostres criteris i parers”.  

A la quinzena edició de les Jornades d’ASEINPA hi han assistit els interventors de les Corts Generals, el Congrés dels Diputats, el Senat i les cambres legislatives d’Andalusia, Astúries, Aragó, Canàries, Cantàbria, Castella – La Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, la Comunitat Valenciana, Extremadura, Galícia, Múrcia, Navarra i el País Basc.

El programa s’ha iniciat aquest dijous dematí amb la conferència “Cinc anys de la LCAP des del punt de vista del control. Balanç i reptes de futur”, a càrrec de Teresa Moreo, funcionària del Cos Superior de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i presidenta del Tribunal de Recursos Contractuals del Parlament de les Illes Balears.

Posteriorment, ha tingut lloc la ponència “Marc social del personal de les administracions parlamentàries” a càrrec de José M. Vázquez, interventor del Parlament de Canàries.

A les 16 hores, se celebrarà el col·loqui “Integritat pública i control intern amb especial referència a les cambres legislatives”, a càrrec de Maria Magdalena Matas, interventora del Parlament de les Illes Balears i de Bartomeu Matas, interventor adjunt d’Auditories del Govern de les Illes Balears.

El cicle d’activitats es reprendrà demà a les 9.30 h amb la ponència-taller “Distribució i extensió de les funcions d’Intervenció, Gestió econòmica i de Tresoreria a les assemblees. Implicacions”, a càrrec de Manuela Moro i de José Luis Armesto, interventora general i adjunt, respectivament, del Parlament d’Andalusia.

Més tard, hi haurà la ponència “Convenis de col·laboració a les assemblees parlamentàries: tipus, contingut, fiscalització i transparència”, a càrrec d'Ana Isabel Crespo, directora de l’Oficina Tècnica de Seguiment i Control Pressupostari de l’Assemblea de Múrcia.

A les 12 h del migdia se celebrarà l’assemblea general ordinària de l’ASEINPA i la clausura de les jornades a les 13 h serà a càrrec d’Esperança Munar, oficiala major del Parlament de les Illes Balears.

L’Associació Espanyola d’Interventors i Interventores de Parlaments (ASEINPA) es va constituir el 2006 i va celebrar la primera edició de les Jornades el 2008 a Toledo. Entre les seves finalitats hi ha la de ser una entitat de coordinació i col·laboració entre els òrgans de control de les cambres legislatives, mitjançant l'intercanvi d'experiències, per fer més eficient la seva feina. Un objectiu a assolir millorant el control intern dels parlaments a través de les noves tecnologies, la simplificació dels procediments i impulsant novetats en la gestió del control perquè aquest sigui més eficaç.

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

No hi ha cap emissió en directe en aquests moments.
La següent emissió serà: dia 30/04/2024 a les 09:55h de la COMISSIÓ DE SALUT

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Idioma:



    Nre. de visites : 55979144

Mapa Web

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201